• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Gelir durumu arttıkça obezite de artıyor

Gelir durumu arttıkça obezite de artıyor
7 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde 81 ilde yapılan 2010 Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nın İstanbul sonuçları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin’in ...

7 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde 81 ilde yapılan 2010 Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nın İstanbul sonuçları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin’in katıldığı toplantıda açıklandı. Ayrıntılı sonuçları daha sonra tüm Türkiye’de aynı anda açıklanacak olan araştırma hakkında konuşan Dokucu, çalışmanın 81 ilde eşzamanlı yapıldığını belirtti. Bunun beş senede bir yapılan bilimsel bir araştırma olduğunu söyleyen Dokucu, amaçlarının yanlış beslenmeden kaynaklanan olumsuz etkileri azaltmak ya da ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

İstanbul’da Devlet Planlama Teşkilatı eşgüdümünde ve dokuzar kişilik beş ekiple yapılan araştırmanın 2 bin 40 hanede gerçekleştirilmesi öngörülürken 1148 hanede kalındığını belirten Dokucu, örneklerin yüzde 56’sına ulaştıklarını, başarılı bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Kadınlarda yüzde 40, erkeklerde yüzde 22
Obezitenin Türkiye’de ciddi bir sorun haline geldiğini ve kadınlarda yüzde 40’a, erkeklerde yüzde 22’ye ulaştığını anlatan Dokucu, Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili eylem planı belirlediğini açıkladı. Dokucu, “Halkın gelir durumu arttıkça obezite de artıyor. Zenginleşmenin bir işareti de obezite. Gelir arttıkça farklı gıdalara yönelebiliyorlar, bunların da enerjisi yüksek olunca obezite oluşuyor. Amerika, buna en iyi örnek” dedi. Törenin sonunda araştırmayı yapan İstanbul Sağlık Müdürlüğü ekiplerine takdirname verildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim