• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Gençlik Aşınız Kendi Kanınızda

Gençlik Aşınız Kendi Kanınızda
Bir ömür boyu genç ve güzel bir cilde sahip olmak için günümüzün en etkin “Gençlik Aşısı” olan PRP yöntemi, kişinin kendi kanının yine kendi vücuduna enjekte edilmesiyle gerçekleştiriliyor.

Bir ömür boyu genç ve güzel bir cilde sahip olmak için günümüzün en etkin “Gençlik Aşısı” olan PRP yöntemi, kişinin kendi kanının yine kendi vücuduna enjekte edilmesiyle gerçekleştiriliyor.

Yaşlanma belirtileri ortaya çıkmadan, özellikle güneş ve sigaraya maruz kalan ciltler için uygulanan PRP yöntemi, yaşlanma sürecini yavaşlatmada etkin rol oynuyor.

Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, PRP yönteminin özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.

Cilt gençleştirmede ideal bir yöntem
PRP kişinin kendisinden küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma, “platelet” denilen hücrelerden oldukça zengindir. Vücuttaki temel görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamak olan plateletler, içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli role sahiptir. Kozmetik dermatolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi ve saç dökülmesi tedavisinde de kullanılan PRP işlemi, vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlar. Cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi ve saç dökülmesi tedavisinde de uygulanır.

PRP varisten implantlara her alanda…
Platelet adı verilen hücrelerin başrolü oynadığı bu yöntem, tıbbın pek çok branşında kullanım alanı bulmuştur. Diyabet ve varise bağlı iyileşmeyen bacak yaralarında, tendon yaralanmaları ve tenisçi dirseği gibi tendinitlerde, diş implantlarından sonra yara iyileşmesi sürecini hızlandırmak için kullanılmaktadır.

Cilde elastikiyet kazandırıyor
Yaş ve çevresel faktörler nedeniyle yaşlanan deride, gözle görülebilen birçok değişiklik olur. Derinin elastikiyeti azalır, kırışıklıklar artar ve deride sarkmalar meydana gelir. Tüm bunlardan; derideki kolojen, elastik liflerdeki azalma ve yapılarındaki bozulma sorumludur. Antiaging amaçlı PRP uygulamaları ile plateletlerin içerdiği büyüme faktörleri sayesinde, derideki kolojen ve elastik liflerin yapımının artırılması hedeflenir. PRP işlemi sayesinde ortalama 3-4 hafta aralıklarla yapılan 3-4 seanslık uygulama ile vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlanır. PRP sayesinde ilk seanslardan itibaren öncelikle cildin kuru ve mat görünümünde düzelme başlar. Takip eden uygulamalar ile kırışıklarda hafifleme, cildin elastikiyetinde artma gözlenir.

Doğal gençlik aşısı
PRP var olan yaşlanma belirtilerini hafifletmenin yanı sıra süreci de yavaşlatarak adeta ''gençlik aşısı'' diye nitelendirilebilecek bir etki gösterir. Bu nedenle yöntem sadece yaşlanma belirtileri oraya çıkmış kişilere değil, yaşlanma sürecini yavaşlatmak isteyenlere, sigara, güneş gibi cildi en çok yaşlandıran etkenlere maruz kalan, yetişkin her yaştan kişiye rahatlıkla uygulanabilir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim