• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Gençlik uğruna yanlış kararlar almayın

Gençlik uğruna yanlış kararlar almayın
Garip şekilde kalkık kaşlar, şiş dudaklar ve düzleşen elmacık kemiklerine neden olan estetik hatalardan korunmanın yolları var. Prof. Dr. Ferit ...

Garip şekilde kalkık kaşlar, şiş dudaklar ve düzleşen elmacık kemiklerine neden olan estetik hatalardan korunmanın yolları var. Prof. Dr. Ferit Demirkan, "Gençleşmek uğruna mağdur olmayın" diye uyarıyor

Gençleşmek isteyenlerin sayısı arttıkça botoks mağdurları da çoğalıyor. Estetik Cerrah Prof. Dr. Ferit Demirkan, "Gençlik uğruna yüzünüzü garipleştirmeyin" uyarısında bulunarak önemli tüyolar verdi.

Son zamanlarda yapılan en popüler estetik işlemlerden biri de askı uygulamaları. Bu uygulamayla yaşlanmayı geciktirmek mümkün mü?
Askıları, özellikle yanağı sarkmaya meyilli kişilerde destek amaçlı koruyucu tedavi olarak görmek lazım. İşlem görecek olan yüzün, ağır ve dolgun olmaması lazım. Bu yöntemde; üzerinde minik koniler olan ipler yardımıyla alın, kaşlar ve orta yüz bölgesi yukarıya doğru asılarak istenen genç ifade elde ediliyor.

ÖMRÜ EN FAZLA İKİ YIL
Askı yönteminin ömrü nedir?
Lokal anestezi altında yapılabilmesi ve pek fazla iz bırakmaması; hastalar açısından tercih nedeni oluyor. Ancak askıyla yapılan işlemlerin ömrü, germe operasyonlarına göre çok daha kısa oluyor. Yüz germe operasyonunda, iyileşme süreci üç haftayı bulabildiği için hastanın vakti yoksa askı yöntemini uyguluyoruz. Ancak askı yöntemi, gençleşmek adına kalıcı bir çözüm sağlamaz. Ömrü en fazla iki yıldır. Kalıcı çözüm için germe operasyonlarını öneriyoruz.

BOYUN ESTETİĞİ ÖNEMLİ
Yüz deformasyonlarına karşı hangi uygulamalar yapılıyor?
Gerdanda yağ birikimi ya da sarkma, eskiden yüz germe operasyonlarının bir parçası olarak görülüyordu. Ancak şimdi lazerle birlikte yapılan liposuction ile boyun ve gerdandaki fazla yağlanma gideriliyor. Büyük bir ameliyata gerek kalmadan bu bölgedeki sıkılaştırma yapılabiliyor. Yaşa bağlı olarak bu yöntemle giderilemeyecek sarkmalar varsa; dışarıdan uygulanan ışıklı bir iğne yardımı ile boyun kasları üzerinden bir sıkılaştırma yapılıyor. Deri esnemesi çok fazlaysa da cerrahi işlem gerekiyor. Boyun estetiği genç bir görünüm için çok önemlidir. Yaşınızı uzaktan bile ele verebilir.

KALICI DOLGU ÖNCESİNDE RİSKLERİNİ HESABA KATIN
Dolguların zaman içinde yenilenmesi gerekiyor. Bu noktada kalıcı dolgu düşünülebilir mi?
Ben hiçbir hastama kalıcı dolguları önermiyorum. Erimeyen jel, sıvı silikon gibi uygulamalara sıcak bakmıyorum. Elde edilen hacmin sürekliliğinden dolayı, kalıcı dolgular cazip gibi görünebilir ama bu tip dolgu malzemelerinin, vücutta reaksiyon oluşturma riski var. Yüzde 2'lik bir orandan söz ediyoruz ve bu hiç de düşük bir oran değil. Ayrıca alerji oluştuğunda, bunu yapan malzeme geri alınamıyor.

YAŞLANINCA NE OLACAK?
Kalıcı dolgu yaptırmakta kararlı olanlara ne önerirsiniz?
Kalıcı dolgu yaptırmayı düşünüyorsanız, doktorunuzdan ayrıntılı bilgi isteyin. Ayrıca yüzünüzün yaşlanma ile zaman içinde şekil değiştireceğini de unutmayın. Yaşlanan yüzünüzde kalıcı dolgu nasıl bir şekil alacak? Zaman içinde sarkmalar olduğunda o dolgu görünümünüzü nasıl etkileyecek? Dolgu sarkmayı hızlandıracak mı? Bunların hepsini iyice düşünün.

Alerji riski sadece kalıcı dolgular için mi geçerli?
Alerji riski, geçici dolgularda da ortaya çıkabilir. Bu yüzden kaliteli ve bilinen dolguları seçmek gerekir. FDA (Amerikan Sağlık Örgütü) onayı olan ürünler; hem tüketici, hem de doktor açısından güvenli seçeneklerdir.

'NEFERTİTİ LİFTİ' YÜZ SARKMASINI ÖNLÜYOR
Günümüzde botoks çok yaygın. Bu yöntem yüzün her yerine uygulanabiliyor mu?
Evet, botoks tüm yüze uygulanabilir. Eskiden sadece kaş ve alın bölgesine yapılıyordu ama artık ağız çevresi, burun çevresi, çene etrafı, dudak üstü, boyun çizgilerine de yapılıyor.

Boyun uygulamaları nasıl sonuç veriyor?
'Nefertiti (Antik Mısır kraliçesi) lifti' dediğimiz yöntemde; boyundaki enlemesine çizgilerle birlikte uzunlamasına olan bantlara da botoks uygulanıyor. Bu uygulamada yanakların alt kısmını aşağı çeken yelpaze şeklindeki ince kas tabakası; botoks ile gevşetilebiliyor. Böylece daha genç bir görünüm elde ediliyor.

DOLGUN DUDAK İÇİN SİLİKON UYGUN DEĞİL
Dudak estetiğinde neler yapılıyor?
Dudağı dolgunlaştırmak için silikon uygulaması yapılıyor. Dudak şeklindeki silikon protezler yerleştirildiği gibi sıvı olarak da silikon enjekte ediliyor. Ancak ben, dudağa silikon yapılmasını yanlış buluyorum. Dudak silikonlarında his kaybı, sertleşme gibi sorunlar, alerjik reaksiyonlar yaşanabilir. Dudağa sıvı silikon konduğu zaman sonradan çıkarılması mümkün olmaz. Silikon dudak protezleri çıkartılabilir ama bu da dudakta deformasyona yol açar.

AŞIRILIK İFADEYİ YOK EDER
Estetik yaptıranlar neden birbirlerine benziyor?
Daha iyi sonuç elde etmek, yapılan işlemin daha kalıcı olmasını sağlamak gibi endişelerle; botoks ve dolgu işlemlerinde aşırılığa kaçılabiliyor. Örneğin; yüzünün gerilmesi gereken bir hastada, yanakları doldurarak şişirmek, sarkma görüntüsünü azaltabilir ama bu durum hastanın yüz ifadesini kaybetmesine neden olur. Dolgu ve botoks işlemleri 30-40 yaş arası tek başına işe yararken, 40'lı yaşlardan itibaren cerrahi girişimleri de beraber kullanmak gerekiyor.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4829 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim