• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlara müjde

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlara müjde
Genel Sağlık Sigortası için gelir testi yaptırma süresi 30 Eylül’de dolarken, Bakanlar Kurulu’ndan prim borcu olanlara müjdeli karar geldi. Bakanlar Kurulu kararına göre prim borcu olanlar bu yıl sonuna kadar devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alabilec

Ercan Baysal

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında gelir testi yaptırma süresi 30 Eylül’de dolarken, milyonlarca vatandaşı mağdur etmeyecek müjde de geldi.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayıp prim borcu bulunanlar devlet hastanelerinden yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek. Konuyla ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında “Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar ile Genel Sağlık Sigortalılarından sağlık hizmetlerinden faydalanamayan Türk vatandaşları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastaneleri) sunulan sağlık hizmetlerinden 31 Aralık 2015 tarihine kadar yararlanma imkanı getirilmiştir” denildi.

DEVAM EDİYOR

Genel sağlık sigortası tescili yapılmış ve gelir testine hiç başvurmamış kişilerin gelir testi yaptırma süresinin 30 Eylül’de bittiği hatırlatılan Bakanlar Kurulu kararında, bu tarihten sonra da vatandaşların ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir testi başvurusunda bulunabileceği ve gelir testi sonuçlarına göre Genel Sağlık Sigortası tescil işlemleri gerçekleştirilmeye devam edebilecekleri kaydedildi.

YENİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Öte yandan GSS borçlarının silinebilmesi veya süre uzatımına ilişkin ise Kanun değişikliği gerekiyor. Meclis’in açılmasıyla birlikte bu konunun da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Ayrıca AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının da genel sağlık sigortasına yönelik bir çalışma yaptığı öğrenildi. Buna göre prim tahsilatının nasıl yapılacağı ve hangi kolaylıklar sağlanacağına ilişkin yol haritası hazırlanacak. Gelir testi sonrasında borcu çıkan kişilerin yapılandırma süresi ise 2 Kasım’da doluyor. Bu tarihe kadar borçların peşin ödenmesi halinde herhangi bir gecikme cezası olmaksızın sadece anaparaların ödenmesiyle vatandaşlar borçlarından kurtulabilecek. Vadeli ödemek isteyenler de enflasyon farkını ödeyerek borçlarını 36 aya kadar ödeme imkanına sahip.

GELİR TESTİ YAPTIRIN

Gelir testine müracaatta sürenin geçen ay sonunda dolduğuna dikkat çeken bir SGK yetkilisi, “Bugünü bir şekilde kaçırmış olan veya zamanında gitmeyenler bundan sonra da giderlerse daha sonra doğacak borçları için bir imkana kavuşmuş olacaklar. Gelir testine müracaat yapıldıktan sonra çıkan sonuca göre primlerin ödenebilmesi ve bu borçların yapılandırılması için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvuru yapılabilir” dedi.

Bu haber toplam 2348 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim