• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Genel Sekreter Acar: Denizli'yi sağlık merkezi haline getireceğiz

Genel Sekreter Acar: Denizli'yi sağlık merkezi haline getireceğiz
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne yeni atanan Genel Sekreter Opr. Dr. Osman Acar, ilde sağlık hizmetlerinin dar bir alanda ve eski binalara rağmen çok iyi düzeyde, hedeflerininse Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne yeni atanan Genel Sekreter Opr. Dr. Osman Acar, ilde sağlık hizmetlerinin dar bir alanda ve eski binalara rağmen çok iyi düzeyde, hedeflerininse Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Acar, göreve atanmasının ardından ilk basın toplantısını Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenledi. Toplantıya İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Nalbant, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. İlhami Beyaztaş ve Mali Hizmetler Başkanı Yusuf Kara da katıldı.

‘4 BİN 508 ÇALIŞANIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ’

Opr. Dr. Acar, il düzeyinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 396 uzman hekim, 99 diş hekimi, 73 pratisyen hekim, 2 bin 474 yardımcı sağlık personeli ve bin 466 taşeron firma çalışanıyla birlikte toplam 4 bin 508 kişiyle sağlık hizmeti verildiğini ifade etti. Acar, "Genel sekreterliğin oluşturulmasının ardından bugüne kadar yapılanmayla ilgili işler dışında tıbbi alandaki ciddi iyileştirmelerin yanısıra mali verimliliği arttırma noktasında il bazında enerji, yakıt ve su kullanımında 1 milyon 400 bin lira civarında tasarruf yapılmış olduğunu gördüm. Bu çalışmalar sonucu geçen bir yıllık süreçte birlik, borç stokunu yüzde 100 oranında eritmiştir.” dedi.

Denizli genelinde planlanan sağlık tesisi binalarının yapım işi bulunduğunu belirten Genel Sekreter Acar, “Merkeze 440 bin metrekare oturma alanı üzerinde, kamu özel ortaklığı ile yapılması planlanan hastane için çalışmalar yapılıyor. Denizli merkezde 10 bin metrekarelik ikinci bir ağız ve diş sağlığı merkezinin, şu anki Denizli Devlet Hastanesi kampüsü içerisinde yapımı başlamıştır. Birliğin kurulmasından sonraki süreçte Servergazi Devlet Hastanesi’nin giriş kısmı, poliklinik odaları, bekleme salonları ve röntgen biriminin yenilendiğini öğrendim. Yine acil servis ve ek poliklinik binası için planlamalar yapılmaktadır. Acıpayam ilçesine bölge hastanesi düzeyinde, 18 bin metrekare kapalı alanlı ve 100 yataklı sağlık tesisi inşaatının 15 bin metrekarelik alanı bitip faaliyete geçmiş, 3 bin metrekarelik alanının yapımı devam etmekte olup yakın zamanda bu kısım da faaliyete geçecektir. Tavas ilçesinde, 33 bin metrekare alan üzerine 100 yataklı hastane projesi tamamlanmış olup TOKİ tarafından ihale aşamasındadır. Çivril ilçesine de 25 bin metrekare alan üzerinde benzer büyüklükte bir hastane yapımı projesi tamamlandı, yakında yapımı başlayacaktır. Sarayköy Devlet Hastanesi’ne, bir hayırsever tarafından acil ve poliklinik ek binası yapımı düşünülmektedir. Kale, Honaz ve Çal ilçelerimizdeki 25’er yataklı hastanelerimizde de zaten nitelikli yataklar ve tek kişilik odalar mevcut.” diye konuştu.

‘DENİZLİ'Yİ SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ’

Denizli genelinde sağlık hizmetleri sunumunun iyi bir düzeyde olduğunu belirten Acar, bina açısından ise ciddi sıkıntılar olduğunu anlattı: “Denizli, dar alanda sağlık hizmeti vermekte olan bir il. Üç dört yıl içerisinde sağlık ihtiyacını karşılayacak modern yapısıyla bir şehir hastanesi kurulması bakanlığımızca planlanmakta fakat dar alanda hizmet veren hastanelerdeki yığılmayı engellemek için mevcut durumda iyileşme sağlamak önemli. Bunun için belirli sağlık hizmetlerini dışarıya taşıyarak, geçici rahatlama sağlama hedefindeyiz. Böylece hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermek için çalışmalar yapmaya gayret göstereceğiz. Şu an il nüfusumuza göre hastanelerimizde yer alan nitelikli yatak sayımız çok az. Bu yüzden öncelikli hedeflerimizden birisi de sağlık kuruluşlarımızın nitelikli yatak sayılarını arttırmak. Ayrıca ilimizde bulunan AMATEM servisinin kapasitesi çok yetersiz. Bu yüzden en kısa zamanda mevcut kapasiteyi arttıracağız. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Bizim birlik olarak amacımız, Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getirmek ve hastalarımıza bütün sağlık imkânlarını sağlamaya çalışmaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3238 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim