• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Genel sekreterlerin medya savaşı!

Genel sekreterlerin medya savaşı!
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Uygun, bir gazetede yer alan eski Genel Sekreter Doç. Dr. Güzel Kurtoğlu ile ilgili iddiaları yalanladı.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, bir gazetede, "Usulsüz ihale suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklanan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu" ifadesinin tamamen bir yalandan ibaret olduğunu bildirdi.

Uygun, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu'nun 1 Şubat 2013'te 5 araç kiralama ihalesini usulsüz bir şekilde pazarlık usulü ile 3 yıllığına fahiş fiyat ile 626 bin 400 liraya gerçekleştirdiğini, yapılan soruşturma sonucu 50 bin 890 liranın kamu zararını yasal faizi ile 28 Kasım 2013 tarih ve 36/13 nolu tanzim raporu ile müfettişlerce kesinleştirildiğini belirtti.

Oluşan kamu zararının başta Doç. Dr. Kurtoğlu olmak üzere ilgili kişiler tarafından ödenmediğini aktaran Uygun, bundan dolayı da oluşan kamu zararının 9 Nisan 2014'te yasal faizi ile icra yoluna tahsiline gidildiğini aktardı. Uygun, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bugün bir gazetede yayınlanan haberde yer alan, 'Usulsüz ihale suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklanan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu' ifadesi tamamen bir yalandan ibarettir. Haberde bahsedildiği gibi Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklandığı iddiası da tamamen asılsızdır. Çünkü 26 Kasım 2013'te Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi sadece 16 Eylül 2013'te Diyarbakır Valiliğince verilen soruşturma izni verilmesi kararını iptal etmiştir. Ancak zaten daha öncesinde Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen Başmüfettişlerce kamu zararı tespit edilmiş ve belgelenmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere kesinlikle 'mahkemece aklanma' gibi bir durum olmadığı gibi tam aksine 'kamu zararının faizi ile birlikte tazmin edilmesi' kararı çıkmıştır."

Aynı ihalenin 4 Mart 2014'te açık ihale şeklinde usulüne uygun olarak yapıldığını vurgulayan Uygun, ihaleye 15 firma katıldığını vurgulayarak, 3 kalem toplam 5 aracının 2 yıllığına sadece 120 bin liraya kiralandığını kaydetti.

Uygun açıklamasında, "Araç kiralama işi hesaplandığında Kurtoğlu'nun usulsüz yaptığı ihalenin devlete dolayısı ile halka maliyeti 446 bin 400 liradır" ifadelerini kullandı.


ESKİ GENEL SEKRETER NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin Kurucu Eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, "Paralel yapı Sağlık Bakanlığı'nda kilit noktalara kendi adamlarını atıyordu. Atama bekleyen diğer doktorlar, mütedeyyin, inançlı ve MGV (Milli Gençlik Vakfı) kökenli olmalarına rağmen, paralel yapı tarafından bakanlığa PKK'lı olarak bildirildi" dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim