• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Genital Organların Sağlığı

Genital Organların Sağlığı
Vücudun en hassas noktalarından olan genital bölgenin sağlığı tüm vücudu etkileyebilecek derecede önemlidir. İşte sağlıklı bir cinsellik ve genel sağlık için öneriler...

Vücudun en hassas noktalarından olan genital bölgenin sağlığı tüm vücudu etkileyebilecek derecede önemlidir. İşte sağlıklı bir cinsellik ve genel sağlık için öneriler...

Sağlıklı bir vajina kendini yenileyen bir organdır ve vücudumuzun diğer çoğu bölgelerinden kat kat daha temizdir. Vajinal bölgede yaşayan mikro organizmalar ve vajinanın kendisi arasında önemli bir bağ vardır.

Vajinal bölgede zararlı bakterileri üreme sisteminizden uzak tutmak için savaşan milyonlarca yararlı bakteri bulunmaktadır. bu bakteriler laktobasili olarak adlandırılırlar ve yoğurtta bulunan bakterilerle aynıdır. Sağlıklı bri vajinada laktobasili asidik bir ortam sağlar ve bu ortam 3.8-4.5 pH değeri arasındadır.

Vajinal sıvı kan serumunun içerisinde bulunan sıvıyla aynıdır. Açık renkli, ince, yapışkan bir sıvıdır. Vajinal sıvı su, albumin adı verilen bir çeşit protein, bir miktar beyaz kan hücresi ve musin adı verilen kaygan bir sıvı içerir. Bu sıvı tamamen temiz ve üretilmiş bir sıvıdır. Vücut atık maddeleriyle alakası yoktur.

Koku değişiminin nedeni nedir?

Normal şartlar altında vajinal sıvının tatlı bir kokusu vardır. Ancak bu kokuda değişiklik meydana geliyorsa bu iyi bakterilerin zarara uğradığının ve dengenin bozulduğunun habercisidir.

Bu durumun nedenleri çok çeşitli olabilir:

- Hijyen Eksikliği:
Eğer vajinal bölgenizi temiz tutmazsanız hoş olmayan durumlar söz konusu olabilir. Sık sık uygun ürünlerle ve bol su ile yıkamanız gerekmektedir.

- Hastalıklar: Vajinal yollarda meydana gelen rahatsızlıklar kötü kokuya neden olabilir. Dengeli beslenmediğiniz takdir de ve aldığınız ilaçların da etkisiyle bölgede bulunan bakterilerde değişiklikler meydana gelir. Bu nedenle beslenmenize de dikkat etmeniz gerekmektedir.

-İlaçlar: Ağız yoluyla alınan antibiyotikler başta olmak üzere bir dizi ilaç vajinal kokunun değişmesine neden olabilir.

-Laktobasili miktarı: Bazı kadınlarda laktobasili bakterileri doğuştan az sayıdadır. Bu nedenle enfeksiyonlara açık hala genel vajinal bölgede koku söz konusu olabilir.

-Sperm: Spermler oldukça alkalik varlıklardır. Bu nedenle vajinaya ulaştıklarında vücut asidik ortamı tekrar sağlamak için çalışmaya başlar ve sonucunda koku düzeyinde artış gözlenir.

Hijyeni korumak için yapılması gerekenler:

-Şeker alımını aza indirin ve günlük beslenmeniz içerisinde mutlaka yoğurt tüketmeye özen gösterin.
-Pamuklu iç çamaşırı giymeye özen gösterin. Pamuklu iç çamaşırları terlemeyi önler ve cildin hava almasını sağlar.
-Doktorunuza danışmadan ve içeriğinden emin olmadığınız parfüm ve deodorantları genital bölgelerde kullanmayınız. Anti bakteriyel ürünleri tercih edin.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3595 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim