• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Gezi'deki ilaçlar kamu hastanelerinden...

Gezi'deki ilaçlar kamu hastanelerinden...
İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, 'Gezi Parkı'nda ele geçirilen ilaçların bir kısmı kamu hastanelerinden elde edilmiş ürünler ve ilaçlar. İlaçların üzerinde, 'hastane malıdır, satılmaz' ibaresi bulunuyor....

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, 'Gezi Parkı'nda ele geçirilen ilaçların bir kısmı kamu hastanelerinden elde edilmiş ürünler ve ilaçlar. İlaçların üzerinde, 'hastane malıdır, satılmaz' ibaresi bulunuyor. Bu da soruşturma unsuru olacağını düşünüyorum' diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, sahada çalışan muhabirlerle iftarda bir arayla geldi. Conrad Otel'de düzenlenen iftar programına medya kuruluşlarında çalışan basın mensuplarının yanı sırada İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı. İftar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dokucu, 'Gezi Parkı'nda ele geçirilen ilaçların bir kısmı kamu hastanelerinden elde edilmiş ürünler ve ilaçlar. İlaçların üzerinde, 'hastane malıdır, satılmaz' ibaresi bulunuyor. Bu da soruşturma unsuru olacağını düşünüyorum' dedi.

Hekimlerin meslekten men edilmesi kararının Tabipler Birliği'nden alınarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmesini de değerlendiren Dokucu, 'İşin mevzuat kısmını çok iyi bilmediğim için, Bakanlık merkez teşkilatına sorulması daha doğru olur. Ancak men ile ilgili konunun son olaylarla ilgisi yoktur. 663 çıktığında, tıpta uzmanlık kurulu dahil olmak üzere bir çok yeni kurul kuruldu. 663 çıkalı bir yıl oldu. Gezi Parkı olayları ise son 50 gündür var' ifadelerini kullandı.

Taksim Gezi Parkı'nda ele geçirilen tıbbi malzemelerin geleceği hakkında da konuşan Dokucu, 'İlaçların bir kısmı hiç kullanılmamış. Belediye ve polis eşliğinde bizlere devredildi. Bunların yarısı tıbbi malzeme ve ilaç. Özellikle mide ile ilgili, sanırım gazdan etkilenmeyi azaltıcı şekilde ilaçlar var yoğun miktarda. Bunların dökümü çıktıktan sonra paylaşabiliriz. Tıbbi olarak kullanılması çok mümkün olmayan ilaçsa bunların imhasına gidecek. Bir kısım el değmemiş ilaçlar var. Tıbbi malzemeler bir şekilde kullanılacak. Bugün teslim aldık, depolarımıza yeni girdi. Bir kısmı görüyoruz ki kamu hastanelerinden elde edilmiş ürünler ve ilaçlar. İlaçların üzerinde, 'hastane malıdır, satılmaz' ibaresi bulunuyor. Bu da soruşturma unsuru olacağını düşünüyorum. Bu tür malzemelerin Gezi Parkı'nda dolaşıyor olmasını bir yönetici açıklayamaz' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2382 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim