• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Gizli kürtaj merkezi

Gizli kürtaj merkezi
Müşterileri, sınır dışı edilmekten korkan yabancı uyruklu hayat kadınları ile kayıt altına girmek istemeyen üniversiteli kızlar...

İstanbul'da düzenlenen son yılların en büyük korsan kitap operasyonunda, korsan çetesinin liderlerinden Nurettin D.'nin gizlendiği Fatih'teki eve baskın düzenleyen polis, bir de gizli bir kürtaj merkezini ortaya çıkarttı. Operasyonda, Türkiye'de çalışma izni bulunmayan Gürcü Doktor Marina K. ve yardımcısı üvey kızı gözaltına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri gizli kürtaj merkezini mühürlerken, merkezde özellikle sınır dışı edilmekten korkan yabancı uyruklu hayat kadınları ile kayıt altına girmek istemeyen üniversiteli kızların kürtaj yaptırdıkları iddia edildi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de korsan kitap basımını yüzde 75 oranında ortadan kaldıracak olan son yılların en büyük korsan kitap operasyonu için düğmeye bastı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 9 ayrı ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

ŞEBEKE LİDERİNİN GİZLENDİĞİ YER GİZLİ KÜRTAJ MERKEZİ ÇIKTI

Türkiye'nin en büyük korsan kitap çetesini çökertmek isteyen polis, çete elemanlarını 6 ay boyunca teknik takibe alarak izledi. Çetenin liderlerinden Nurettin D.'nin Fatih Çapa Köprülüzade Sokak Numara 102'de gizlendiği belirlendi. Hemen harekete geçen polis eve baskın düzenledi.

SAĞLIK MALZEMELERİ YAKALATTI

Nurettin D. yakalanırken, evdeki bazı sağlık malzemeleri polisin dikkatini çekti. Yapılan incelemeler sonucunda da evin 'gizli bir kürtaj merkezine' dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

GÜRCÜ KADIN DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

Gizli kürtaj merkezini yöneten Türkiye'de çalışma izni bulunmayan Gürcü kadın Doktor Marina K. ile yardımcılığını yürüten üvey kızı gözaltına alındı. Aramalarda kürtaj yapılan kadınlara ait bir isim listesi bulunamadı.

MÜŞTERİLER HAYAT KADINLARI VE ÜNİVERSİTELİ KIZLAR

İstanbul Tıp Fakültesi'ne 200 metre uzaklıktaki gizli merkezde özellikle sınır dışı edilmekten korkan yabancı uyruklu hayat kadınları ile isimlerinin kayıt altına alınmasından korsan üniversiteli kızların kürtaj için geldiği tahmin ediliyor.

KÜRTAJ MERKEZİ MÜHÜRLENDİ

Polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de gizli merkezde inceleme yaptı. Sağlık Müdürlüğü ekipleri de kürtajda kullanılan sağlık malzemelerinin bulunduğunu rapor ederek, 'kürtaj yapmak, izinsiz tıbbi cihazları kullanmak ve uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan merkezi mühürledi.

TEHLİKELİ KÜRTAJLAR DA BURADA YAPILMIŞ

Polis yetkilileri, "Ülkemizde 10 haftaya kadar yasal kürtaj yapılabiliyor. 10 haftadan sonra kürtaj yapımı yasal olarak imkansız. Bu tarihten sonra kürtaj yapmak için ya özel sağlık nedenleriyle en az iki doktordan rapor alınması gerekiyor. Bu nedenle 10 haftayı geçirmiş olan bazı kadınlarda kürtaj yaptırmak için bu tür gizli kürtaj merkezlerinde çocuk aldırabiliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3703 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim