• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Göbeğinizle vedalaşın!

Göbeğinizle vedalaşın!
MLS, bölgesel yağlardan kurtulmak için geliştirilen en etkili yöntemlerden biri.

Birikmiş yağ dokusuna zerk edilen sıvı, 3-6 seans sonunda göbeğinize veya o çıkık kalçalarınıza en az beş yıl için veda etmenizi sağlıyor

Bölgesel yağlanma sadece kadınların değil erkeklerin de kabusu. Genetik ve çevresel faktörler, kilo alıp verme, hamilelik ve hastalık dönemlerinden sonra oluşan bölgesel yağlardan kurtulmak için diyet yapmak, tek başına çözüm olmuyor. Bu amaçla geliştirilen son teknoloji ürünlerinden biri de MLS (Morppo Lipo Sculpture). MLS hakkındaki sorularımızı Oximed Life Güzellik ve Terapi Merkezi’nden Medikal Estetik Doktoru Saliha Güneri yanıtladı.
 

Bölgesel yağlardan kurtulmak neden bu kadar zor?
Eğer kişinin kilo fazlası varsa, kilo vermekle sorunların bir kısmından kurtulabilir. Ancak sürekli kilo alıp veren ya da fazla miktarda kilo vermiş kişilerde mutlaka sorunlu bölgeler kalacaktır. Ayrıca genetik olarak var olan yağlanmalar kilo vermekle giderilemez. Özellikle kadınlardaki kalça ve basenin aşırı yağlanması çoğunlukla diyete yanıt vermez.

Bu durumda neler yapılabilir?
Öncelikle kişinin sağlık durumunu sorgulayıp, genel muayenesini yapıyoruz, daha sonra eğer gerekiyorsa kilo vermesi için gerekli prosedürü uygulamaya başlıyoruz. Şu anda bir teknoloji harikası olan ameliyatsız liposuction olarak adlandırılan MLS yöntemi ile harika sonuçlar almaktayız.


MLS nasıl bir tedavi?
MLS öncelikle tamamen kişiye özel uygulamalar içeren bir sistemdir. Üç adet makineden oluşan üç basamaklı bir sistem olup yağların tamamen ve kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan ve kişinin ihtiyacı olabilecek tüm uygulamaları içeren bir sistemdir.

Kalıcılık ile ne kastediyorsunuz?
MLS uygulaması yaptığımız hastalarımızda en az beş yıl süre ile aynı bölgeden yağlanma olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
 

MLS’nin farkı nedir?
Önce analiz cihazı ile kişinin ihtiyacı olan protokol belirlenir. Burada tek kriter kişidir. Dolayısı ile kişiye özel uygulamanın avantajını hem biz uygulayıcı olarak hem de yöntemi uyguladığımız kişi sonuçlar açısından yaşar. Çünkü kilo sorunları nedeni ile bölgesel yağlanma yaşayan kişi ile genetik olarak bu problemi yaşayan kişi ve hatta doğum sonrası bölgesel yağlanması olan arasında ihtiyaç duyulan uygulamalar ve seans sayıları arasında fark olacaktır.

MLS nasıl uygulanıyor?
Sistem, üç basamaklı. Ana uygulama, kalıcı yağ kaybı sağlayan ve fazlalıkları yok eden enjeksiyondur. Ancak hastanın ihtiyacına göre enjeksiyon öncesi veya enjeksiyon sonrası uygulamalar protokol esnasında tanımlanır. Buna göre ultrasound, elektroterapi, manyetoterapi battaniyesi, elektroterapi battaniyesi, drenaj gibi sistemin diğer parçaları da hastaya uygulanabilir. Enjeksiyon sonrası ise yine hastanın bağ dokusunun özelliklerine ve kas yapısının durumuna bağlı olarak drenaj veya tonus arttırıcı programlardan birkaçı uygulanabilir.
 

Enjeksiyon nasıl yapılıyor?
MLS enjesiyonlarında herhangi bir ilaç kullanılmaz. Hipoosmoler bir sıvı hazırlanır, çünkü yağ dokusu içine zerk edilen bu düşük yoğunluklu sıvı yağ hücrelerinin içine girerek onların zarlarının tahrip edilmesini sağlar. Aynı zamanda sıvıyı içine alarak şişen yağ hücresi, zarı da zedelendiği için mekanik travmalara karşı da hassas hale gelir. Enjeksiyonun hemen ardından uygulanan ultrasound ile yaratılan ses dalgalarına bağlı mekanik travmayla yağ hücreleri tamamen parçalanır.


Bu uygulama can yakıyor mu?
Hayır kişi herhangi bir şey hissetmez çünkü hazırlanan serum karışımında lokal anestezik mevcuttur. Böylece hiçbir acı duymadan şlem tamamlanabilir. Hiçbir diyete spora ve kişisel çabalara cevap vermeyen genetik yağlanmalarda bile sonuç alınmaktadır.
 

Kaç seans yapılıyor? Ücreti ne kadar?
Bu tamamen protokolün hastaya vereceği seansa bağlı. Hastaya göre değişiyor, 3- 6 seans arası olabiliyor fakat bu oran daha az yada daha fazla da olabiliyor, tamamen kişinin özelliklerine, analizine bağlı. Fiyat aynı şekilde kişinin gireceği seans sayısına göre değişiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim