• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Göğüs estetiği için ölçü erkekten

Göğüs estetiği için ölçü erkekten
Doğru estetiği 'kalıcı, doğal ve az iz' olarak tanımlayan Prof. Dr. Sıdıka Kurul: Erkekler artık "Eşim 75 beden sutyen giyiyor, biraz daha büyük olsa, ilişkimiz daha da güzelleşecek" diyebiliyor...

Doğru estetiği 'kalıcı, doğal ve az iz' olarak tanımlayan Prof. Dr. Sıdıka Kurul: Erkekler artık "Eşim 75 beden sutyen giyiyor, biraz daha büyük olsa, ilişkimiz daha da güzelleşecek" diyebiliyor. Göbek deliğinden ve koltuk altından girerek meme protezi koyabiliyoruz.

Tıbbın ilerlemesiyle birlikte, meme estetiğinde de farklı teknikler uygulanmaya başladı. Medical Park Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sıdıka Kurul; yeni yöntemler hakkında bilgi verdi.

Kadınlar hangi durumlarda meme estetiği yaptırır?
Çevresinde meme ameliyatı olan kişiler kadınları etkiliyor. Toplumda estetik ölçülere sahip kadın beklentisinin olması da estetik kaygıları artırıyor. Büyük memeli olan kadınlar, bedenlerine uygun meme istiyor. Çocuk doğurmuş ve emzirmiş kadınlar da, çocukları büyüdükten sonra, kendilerinin farkına varıp estetik yaptırıyor.

GERÇEKÇİ OLMALI
Memeye ne zaman müdahale edilmeli peki?

Gerçekçi ve akılcı olmayan taleplere yanaşmam! Estetik ve fonksiyon kimi zaman ayrılmaz bir parçadır; bu meme için de geçerlidir. Meme; süt vermenin, anne-çocuk arasındaki duygusal ilişkiyi geliştirmenin, sekonder seks organı olmanın yanında; bedenin algılanması açısından da çok önemli bir organdır. Kafasındaki imaj ile aynadaki imaj aynı değilse; o kadın, estetik meme ameliyatı için uygun bir adaydır.
Estetiğe karar verenler; taleplerini rahatlıkla dile getirebiliyorlar mı?
Evet; problemi görüp çözüm arıyorlar. Hatta çift olarak gelenler de var. Erkekler de güzel güzel beklentilerini anlatıyorlar. Mesela; "Eşim 75A beden sutyen giyiyor ve biz biraz daha büyük olmasını istiyoruz, çünkü ilişkimiz daha güzel olacak" diyebiliyor. Bunlar iyi niyetli, alkışı hak eden yaklaşımlar.

LIPOSUCTION YÖNTEMİ
Son dönemde meme estetiğinde ne gibi yenilikler var?

Son dönemlerde yapılan meme ameliyatlarında daha az izle, çok daha doğal bir görünüm ve uzun süreli kalıcılık sağlanabiliyor. Bir de bunların yanında endoskopik yöntemler var. Göbek deliğinden, koltuk altından meme protezi koyabiliriz. Sarkmış memelerde; liposuction yöntemi ile koltuk altından girerek memeleri yukarı kaldırabiliyoruz. Ama bu ameliyatı uygulayabilmemiz için; meme dokusunun yağlı, derisinin çok kolay toparlayabilecek gerginlikte ve hastanın da genç yaşta olması gerekiyor. Doktorun da, hasta için en uygun yöntemini seçmesi çok önemli...

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7757 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim