• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi branşına ait tıbbi malzeme listesi ile ilgili önemli duyuru

Göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi branşına ait tıbbi malzeme listesi ile ilgili önemli duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Gastroenteroloji branşına ait tıbbi malzeme listesi ile ilgili önemli duyuru yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Gastroenteroloji branşına ait tıbbi malzeme listesi ile ilgili önemli duyuru yayımlandı;

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU 

07/01/2014 

DUYURU 

Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi branşında kullanılan tıbbi malzemelere ilişkin “SUT Kodu ve Alan Tanımları” nın yer aldığı taslak listeler daha önce yayımlanmış ve barkod eşlemeleri istenilmişti. Ancak yapılan bilimsel komisyon toplantılarında taslak listeler yeniden değerlendirilmiş ve sonucunda oluşan “SUT Kodu ve Alan Tanımları”nı içeren yeni liste ekte yer almaktadır. Eşleştirmeler sonucunda oluşturulacak ve Kurumca yayımlanacak nihai pozitif listede yer alan tıbbi malzeme SUT kodlarına eşleştirilen barkodlar dışındaki tıbbi malzemeler ile serbest kodsuz gönderilen tıbbi malzemelerin bedeli ödenmeyecektir. Bu nedenle, tıbbi malzeme ithal ve imal eden firmaların söz konusu branşta kullanılan ürünlerini; ait olduğu alan tanımlarına aşağıda belirtilen koşullar çerçevesinde eşleştirmeleri gerekmektedir.

 

- Her bir ürün (Barkod) en fazla 1 (bir) alan tanımına eşleştirilebilecektir. Birden fazla alan tanımına eşleştirilen veya yanlış alan tanımına eşleştirildiği anlaşılan barkodlar listeden çıkarılacaktır.

 

- Listeden çıkarılan ürünler; Tıbbi Malzeme Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge eki Tıbbi Malzeme Başvuru Kılavuzunda belirtilen B grubu başvuru yapılması halinde yeniden değerlendirilecektir.

 

- TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış ürünlerini(Eşleşmelerin kurumumuza gönderildiği tarih itibariyle); EK-2’de yer alan Taahhütnameyi de doldurarak EK-1’de yayımlanan listeye eşlemeleri ve CD ortamında 20 Ocak 2014 tarihine kadar Kurumumuza iletmeleri gerekmektedir. Kargo veya iadeli taahhütlü posta ile gönderilen belgeler kargoya veya postaya verildiği tarih, normal posta ile gönderilen belgeler ise Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih esas alınarak işlem görecektir.

 

- Listede yer alan sütunlar aşağıdaki uyarılar göz önünde bulundurularak doldurulmalıdır.

 

- Sütun A’da tıbbi malzeme SUT kodu, sütun B’de ise tıbbi malzeme alan adı bulunmaktadır. Firmaların aynı tıbbi malzeme SUT kodunda birden fazla ürünü varsa bu sütunlardaki bilgiler her satırda tekrarlanarak girilmelidir.

 

- Sütun C’de Barkod Numarası yer almaktadır. TİTUBB’a kayıtlı tıbbi malzemenin barkod numaraları sayı ise sayı, metin ise metin formatında girilmelidir. Eğer sayının başında sıfır varsa metin formatında girilerek barkod numarasına ek herhangi bir işaret veya fazladan bir karakter kesinlikle girilmemelidir. (Örneğin; boşluk bırakılmak veya (‘), (“) karakterleri yazılmak suretiyle barkod no girilmemelidir.) Firmaların aynı tıbbi malzeme SUT kodunda birden fazla ürünü varsa her bir barkod ayrı satırlara girilmelidir.

 

- Sütun D’de etiket adı yer almaktadır. Tıbbi malzemeye ait etiket adı girilmelidir.

 

- Sütun E’de Firma Tanımlayıcı numarası bulunmaktadır. TİTUBB’da kayıtlı olan firma tanımlayıcı numarası girilmelidir.

 

- Sütun F’de GMDN kodu bulunmaktadır. TİTUBB’da kayıtlı olan GMDN kodu girilmelidir.

 

- Sütun G’de EK-2/B, sütun H’de EK-2/C kodu bulunmaktadır. Söz konusu tıbbi malzemenin, Sağlık Uygulama Tebliği ekli EK-2/B ve/veya EK-2/C listesinde yer alan işlemlerden hangisinde kullanıldığı bilgisini içermektedir.

 

Bir malzeme birden fazla işlemde kullanılabileceğinden ilgili malzeme için birden fazla EK-2/B ve/veya EK-2/C kodu söz konusu olabililir. Bu durumda tüm kodlar tek bir hücreye virgül ile ayrılarak girilmelidir. (Örneğin 618.200, 618, 300, 618.400, P618.200, P618.300, P618.400 gibi)

 

- Sütun I’da Teklif Fiyatı bilgisi yer almaktadır. Firma tarafından ilgili ürüne öngörülen KDV hariç TL cinsinden fiyat teklifi ilgili hücreye girilmelidir.

 

Fiyat bilgisi sadece sayı olarak girilmeli, eğer fiyat kuruş bilgisi içeriyorsa kuruş kısmı virgül ile ayrılmalıdır. Binlik basamaklar ise sadece nokta (Excel’deki 1000 ayırıcısı kullanılarak) ile ayrılmalıdır. (Örneğin 1850TL 45 kuruş; 1.850,45 görünecek şekilde, 1500 TL 1.500,00 görünecek şekilde para birimi belirtilmeden girilmelidir.)

 

- Sütun J’de Firma Bilgisi yer almaktadır. Eşleştirmeyi yapan firma sırasıyla, Firmanın Ad/Unvan bilgisini, eşleştirmeyi yapan kişinin ad-soyadını, iş telefon numarasını, e-posta adresini ve firma adres bilgisini yazmalıdır.

 

- Firmaların, iletişim bilgilerinin değişmesi halinde Kurumu bilgilendirmeleri gerekmektedir. Bilgilendirmemeleri halinde mevcut adreslerine yapılacak tebligatların sorumluluğu ilgili firmalara ait olacaktır.

 

- Ürünün eşleştirileceği tıbbi malzeme alan tanımının EK-1’deki Listede yer almaması durumunda eşleştirme yapılmamalıdır. Bu durumda firmaların yeni tıbbi malzeme alan tanımı açılması talebini, 01.08.2012 tarihinde yayımlanan Tıbbi Malzeme Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge ekinde yer alan Tıbbi Malzeme Başvuru Kılavuzu kapsamında yapmalıdır.

 

Bilgilerinize önemle duyurulur.

 

EKLER

EK-1 Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Branşı Listesi

EK-2 Taahhütname

 

 

TAAHHÜTNAME

 

Sosyal Güvenlik Kurumunca yayımlanan ………………………………………. branşına ait pozitif listede yer alan ve tarafımızca beyan edilmiş tıbbi malzeme/malzemelerin Türkiye’de piyasaya arzı için yetkili olduğumu/olduğumuzu, bu tıbbi malzemelerin kayıt ve piyasaya arzına ilişkin olarak mevcut yasal düzenlemeler kapsamında basılı kopya olarak ve/veya elektronik ortamda yapılan tüm veri bildirimlerimin/bildirimlerimizin, verilen bilgi ve belgelerin doğru olduğunu, yaptığım eşleştirmelerde hata olması durumunda hatalı eşleşen barkodların listeden Kurumunuzca resen çıkartılabileceğini ve çıkartılan barkodlara ilişkin 01.08.2012 tarihinde yayımlanan Tıbbi Malzeme Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında başvuru yapacağımı, yapılacak inceleme sonucunda aksine tespit yapılması durumunda, oluşacak zarar ile ilgili tüm mali ve hukuki sorumluluğun firmamıza ait olduğunu kabul ettiğimi/ettiğimizi beyan ve taahhüt ederim/ederiz.

 

 

……/……/ 20……

 

 

(imza)

 

Firma Yetkilisinin Adı-Soyadı

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim