• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Görme engelli Enes’in büyük başarısı

Görme engelli Enes’in büyük başarısı
Enes Sarıbaş, TOEFL sınavında tam puan alarak ABD’deki üniversiteden davet aldı

Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Sarıbaş ve eşi Fadime Sarıbaş’ın üç çocuğundan en büyüğü olan Enes (18), doğuştan görme engelli olmasına rağmen başarısıyla herkese örnek oldu.

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni üçüncülükle bitiren Enes Sarıbaş, girdiği yabancı dil sınavı olan TOEFL sınavından ise 120 tam puanın 117’sini aldı. Sınavın okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümlerinden aldığı puanlarla öğretmenlerini bile şaşırtan Sarıbaş, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Huston Üniversitesi’nden davet aldı.

“İSTİSNAİ BİR SKOR”

Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden Hakan Sarıbaş ise “Oğlum Enes doğuştan beri görme engellidir. Eğitimin ilk yıllarından itibaren özel önem vererek eğitimini sağlamaya çalıştık. Bu sene üniversite sınavına giriyor ve aynı zamanda liseden üçüncü olarak mezun oldu. Liseyi bitirmeden iki ay önce girmiş olduğu TOEFL sınavında toplam 120 puan üzerinden 117 puan aldı. Bu TOEFL sınavı İngilizce sınavıdır. Dört bölümü var. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma bölümlerinin hepsinden alınabilecek puan 30, ya 29 ya da 30 puan alıp toplamda 117 puanlık skorla İngilizce sınavını başardı. İstisnai bir skordur. Aynı zamanda ABD’deki üniversitelere başvuru paketlerini hazırladık. Başvurularımızdan bir tanesi de ABD’deki Huston Üniversitesi’nde Liberal Sanatlar Sosyal Bilimler Koleji’nden kabul aldı. Bölümü de İngilizce bölümü. Gitmeyi arzu ederse ABD’deki Huston Üniversitesi’ne kabul edildi. Üniversiteye önce kabul edilmesi lazım ardından burs aşaması başlıyor. Sonra da burs arayışlarına başvuracağız” dedi.

“ÇALIŞANA HER ŞEY KOLAYDIR”

10 yaşındaki kardeşi Harun ile aynı kaderi paylaşan Enes Sarıbaş ise “Okul üçüncüsü olmak için çalışana her şey kolaydır diye düşünüyorum. İlk olarak derslerime günü gününe çalışmaya dikkat ediyorum. Öğretmenlerime soru sordum, arkadaşlarımın ve ailemin desteği de oldu. Sonuç olarak başarılı oldum. TOEFL sınavı zor olmaktan çok yorucu oldu. Anlama kabiliyetinizi denemek için sorular var. Burs bulabilirsem, babamın parası yeterse gitmek isterim. İyi üniversite kazanabilirsem Türkiye’de okumak isterim. Şartlar iyi olursa ABD olur. Benim TOEFL sınavında başarılı olmamda etkili bir neden vardı. Küçüklüğümden bu yana sesli kitapları çok severim. Halen daha dinlemeye devam ediyorum. Çok vakit geçirdim. Kitaplar anlama, kavrama yeteneklerimi çok geliştirdi. Bu da TOEFL sınavında başarılı olmama yardımcı oldu” diye konuştu.

“ENES İLE HARUN BOYNUMDAKİ MADALYAM GİBİ”

Enes’in aynı okuldan mezun olduğu annesi Fadime Sarıbaş ise oğlu Harun’un da doğuştan görme engelli olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

“Enes her zaman çok meraklı bir çocuktur. Her zaman çok sorar ve öğrenmeye çok meraklıydı. Kitap dinlemeyi çok seviyordu. O da başarısında çok etkili oldu. Bir engelli oğlum daha var. Enes ile ikisi boynumdaki madalyam gibi. Her zaman için öyle hissediyorum. Çok gururlanıyorum. Bir takım şeyleri dünyada kaçırmış olabilir ama bu başarılar sayesinde bizi daha da gururlandırıyor.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim