• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

''Göz bölgesi estetiği göz doktoruna bırakılmalı''

''Göz bölgesi estetiği göz doktoruna bırakılmalı''
Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya ile HT Gündem'in konuğu olan Türkiye’nin en ünlü göz doktorlarından Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Gözaltı morluklarının damarın cilde yakın olmasından kaynaklandığını belirten,..

Gözaltı morluklarının damarın cilde yakın olmasından kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, kapaklardaki şişkinlikler ilgili olarak ise şunları söyledi:

''Elastik doku tarafından arkadaki yağ dokusu frenlenir. Gözümüz hareket ederken bir yağ dokusunun içinde bulunur, etrafinda bir sürü yağ vardır. Ve bu yağın öne çıkışını engelleyen de elastik bir dokumuz bulunur. Nasıl bazı insanların tırnağı kırılırsa, elastik yapı da kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu elastik yapı bazı kişilerde o güce dayanamaz ve yağ parçası öne doğru bir fıtık yapar. Bu sefer kapak altlarında ve üstte fıtıklaşmış bölümler oluşur.''

Göz çevresi cerrahisinin aslında tamamen göz hekimine ait bir cerrahi olduğunu vurgulayan Bahçecioğlu, ''Buna ‘oküloplasti’ denir. Çünkü göz bölümünde plastik cerrahlarda olduğu gibi sadece cilt dokusuyla uğraşılmaz. Göz kapaklarının bir işlevi vardır. Kapaklar gözü ıslatır, gözyaşı gidip-gelir, gözyaşının dışarı akmaması için bir pompa mekanızması görür. Yani karşımızda sadece bir cilt olmaz, çok önemli işlevi olan bir organ bulunur. Ve onu tamir ederken çok kötü bozabilirsiniz. Hatta kapak yüzünden göz kaybına bile neden olunabilir. Çünkü göz yaşından dolayı kapak gözü besleyemezse göz, kuru gözün bir ötesine geçer, damarlanma olur, görme kaybı olur, hatta gözün alması bile gerebilir'' dedi.

''TÜM ESTETİK MÜDAHALELERDE RİSK VAR''

Göz bölgesinin foksiyonlarını göz ardı etmemek gerektiğini vurgulayan Bahçecioğlu, göz çevresiyle ilgili botoks da dahil tüm estetik operasyonların göz doktoruna bırakılmasını istedi:

''Örneğin botoks... Nasıl lazer gözcülerden dolayı tıbba girdiyse, botoks da gözcülerden dolayı tıbba girdi. Felce bağlı bir şaşılığınız var. Gözünüzün bir adelesi felç oldu. Felç olunca o taraf çalışmadığı için göz içeri doğru kayacaktır. Çünkü öbür taraf çalışıyor. Dizgin tutmak gibi düşünün. Dengeli tutuyorsunuz, bir taraf çalışmayınca öbür taraf çekmiş oluyor. Bu sefer kişi hem şaşı hem de çift görüyor. Çünkü felç olan gözün görüntüsü de var. Bunun ilk tedavileri, o tarihte, en azından kişi düz bakışta kaymasın diye, çalışan adeleyi de geçici de felç etmek için (o sırada calışmayan adelede belki kendini de toparlar) botoks çalışan adelenin içine 4-5 ay enjekte edilir. Yani botoks tıbba aslında şaşılıktan gelmedir. Botoks artık göz çevresi bölgesine çok yapılıyor. Botoksun işlevi adeleyi geçici bir süre felç etmektir. Bunu kapağa yakın yaptığınız zaman, eğer o adeleye sızarsa, bu sefer göz kapağı düşüklüğü yapabilir. Geçici bir dönem 3-4 ay sonra yavaş yavaş açılmaya başlar ama … Onun için kişiler göz çevresi bölümleri göz doktoruna bıraksınlar.’’
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2990 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim