• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

'Göz'e 40 milyon dolarlık yatırım

'Göz'e 40 milyon dolarlık yatırım
İstanbul Beylikdüzü'nde açılan Özel Birincigöz Hastanesi göz sağlığı alanında Türkiye'de yapılmış en büyük yatırımlardan biri olarak kapılarını açtı.

Birincigöz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Göz Hastalıkları ve Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ali Aksu, açılış konuşmasında dünya standartlarında bir uzmanlık, uluslararası düzeyde bir teknoloji ve insana değer veren güleryüzlü hizmeti ilke edindiklerini belirterek, uzun yıllara dayanan sektörel deneyimlerin kendilerini, Türkiye'ye örnek bir sağlık kuruluşu kazandırma noktasına getirdiğini söyledi.

Aksu, ileri göz hastalıklarına ileri teknolojiyle çare bulacaklarını belirterek gözün tüm branşlarında üst seviyede hizmet vermelerine karşılık ağırlıklı olarak, retina hastalıkları, katarakt cerrahisi ve göz nakline eğileceklerini söyledi.

SAĞLIK DA İSTİKRAR ARAR

Türkiye'de sağlık turizmine yönelik çalışmaların arttığına dikkat çeken Ali Aksu, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye ciddi talep var. Arap Baharı nedeniyle Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısı arttı. Türkiye istikrar adası gibi. Sağlık da istikrar arıyor. Olayların olduğu, siyasi karışıklıkların yaşandığı bir ülkede kimse ameliyat olmak istemez. Türkiye'nin güvenli olması sağlık turizmini de olumlu etkiliyor." Hastanede bulunan uluslar arası ilişkiler departmanı şimdiden Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'dan hasta kabüllerine başlamış durumda.

AVRUPA'DAN ÜÇTE BİR DAHA UCUZ

Hastaların yarısının sağlık turizminden gelmesini hedeflediklerini belirten Ali Aksu, özellikle göz, diş ve estetik için yurt dışından hasta geldiğini belirterek, Türkiye'nin tercih edilmesiyle ilgili şöyle konuştu: "Türk hekimlerine güven duyuluyor. Özellikle diş ve göz alanlarında tedavi ücreti Avrupa'ya göre üçte bir daha ucuz. Son zamanlarda yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle de Arap dünyasının ve Orta Asya'nın Türkiye'ye sempati duyması yabancı hastaların Türkiye'yi tercih etme sebeplerinden."

40 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

2008 yılında başlanan hastane inşaatı yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımla 2012 yılının Mayıs ayında hizmete hazır hale getirilmiş. Birincigöz Hastanesi, 11 bin metrekare alanda son teknolojik cihazlarla ve 5 yıldızlı otel konforunda 8 katlı akıllı bina olarak inşa edilmiş. Hastanede son teknolojiyle donatılmış 8 ameliyathane, uzman psikologlarca dizayn edilmiş 41 hasta odası, 25 muayene odası bulunmakta.

Hastanede herbiri uluslarası düzeyde eğitim görmüş ve çalışmalar yapmış doktorlar hizmet veriyorlar. Günde 600 muayene ve 80 ameliyat yapma kapasitesine sahip hastane yurt içi ve yurt dışından hastaların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere 7 gün 24 saat ilkesine göre çalışıyor. Yurtdışından gelen hastalar için kendi içinde konaklama imkanları bulunan hastanede 2 katlı özel otopark, vale hizmeti ve Cafe Restaurant bulunuyor.

Açılışa Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İstanbul Cumhuriyet Baş Savcısı Turan Çolakkadı, eski milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Vahit Kirişçi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sağlık Bakanı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz, Kültür A.Ş. eski Genel Müdürü Nevzat Bayhan ,Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı'ın katılımlarıyla gerçekleşen açılış törenine milletvekillerinin yanısıra sağlık sektöründen birçok üst düzey davetli katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim