• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Gözlerinden kan akıyor

Gözlerinden kan akıyor
İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki bir kızın gözlerinden ve çeşitli uzuvlarından kan akıyor. Ani duygusal tepkiler verince gözlerinden ve uzuvlarından kan akan kız, yardım bekliyor.

İlçeye bağlı Akkoyunlu Köyü'nde ikamet eden 16 yaşındaki Çiğdem Kala'nın 2 yıldır gözlerinden kan akıyor. Tıp dünyasının mantıklı bir açıklama getiremediği olayda, ani duygusal tepkiler verdiğinde Çiğdem Kala'nın göz, el ve ayak tırnakları ile vücudunun çeşitli uzuvlarında kanamalar meydana geliyor. 14 yaşına kadar ailesiyle birlikte son derece sağlıklı ve normal bir yaşam sürdüğünü belirten Çiğdem Kala, "Hayatımı karartan o günü ise asla unutamıyorum. Tarlada ailemle birlikte pamuk toplarken, bir ara
öne doğru eğildiğimde ensemde kuvvetli bir ağrı hissettim. Daha sonra gözlerimin sulandığını zannedip, gözyaşımı silmek istediğimde elimdeki kanı gördüm. O an çok korktum. Hemen ardından, gözlerimden oluk oluk kan fışkırmaya başladı. Dehşet içinde çevreme bakınıp yardım isterken, ağzımdan ve tırnaklarımdan da kan gelmeye başladı. Olayın olduğu günün gecesinde ise göz kapaklarımda oluşan şiddetli ağrıdan sabaha kadar uyuyamadım. O günden sonra, çok üzüldüğüm veya çok sevindiğim anlarda aynı korkunç şeyleri her defasında baştan yaşıyorum.Tek isteğim üniversite veya göz hastanelerinin birinde tedavi olabilmek. Ne olur bana yardım edin" dedi.

AĞABEYİ GÖRME ENGELLİ, KARDEŞİNİN İSE KALBİ DELİK

Babası Mustafa Kala (44) ile birlikte Tire Devlet Hastanesi'ne gidip, muayene olduğunu ifade eden genç kız, "Ancak, doktorlar anlattıklarımla fazla ilgilenmedi. Hatta bana inanmadılar bile. Uzağı göremediğim ve miyop olduğum gerekçesiyle gözlük verip, reçeteme bir de göz damlası yazdılar. Fakat, durumumda ve yaşadıklarımda olumlu yönde bir değişiklik olmadı. Hastalığımın ne olduğunu bilmek istiyorum. Maddi durumumuz iyi değil. Annem Nurcan Kala (39) ile birlikte yevmiye usulü gün doğumundan, gün batımına kadar tarlada çalışıyoruz. Evimiz kira. Karnımızı bile zor doyuruyoruz. Yeşil kartımızın dışında herhangi bir sağlık güvencemiz yok. Üstelik, yüzde 95 oranında görme özrü bulunan ağabeyim Enver (17) ve doğduğu günden buyana kalbi delik olarak yaşayan kardeşim Önder (5) ile ailemizin şimdilik tek sağlıklı bireyi Gülşen'e (12) içinde bulunduğumuz maddi yetersizlikten dolayı babaannem bakıyor. Ağabeyim, devletin yardımıyla İzmir Bornova'da eğitim veren Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu bitirdi.

Ben ise çok sevdiğim okulumu, 5. sınıftayken yaşadığım sağlık sorunları yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Yaşadıklarımdan dolayı artık psikolojim bozuldu. Devlet büyüklerimizden veya hayırseverlerden bana ve kardeşlerime acilen yardım elini uzatmasını bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim