• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Grevin ardından müfettiş, Bakanlık hekim avında

Grevin ardından müfettiş, Bakanlık hekim avında
Sağlık Bakanlığı, hekimlere baskı yapmak için harekete geçti. Bazı hastanelerde müfettişler görevlendirildi. Ankara Tabip Odası Başkanı ilhan, müfettişlerin resmi soruşturma

Sağlık emekçilerinin iki günlük grevinin ardından Sağlık Bakanlığı, hekimlere baskı yapmak için harekete geçti. Bazı hastanelerde müfettişler görevlendirildi. Ankara Tabip Odası Başkanı ilhan, müfettişlerin resmi soruşturma prosedüründen farklı olarak hekimlerden belge imzalamasını istediğini, greve katılıp katılmadıklarına ilişkin sorular sorduğunu belirtti.

Sağlık çalışanlarının grevinin ardından hastanelere müfettişler görevlendirildi.

Sağlık çalışanlarının 19-20 Nisan'da gerçekleştirdikleri iki günlük grevin ardından Sağlık Bakanlığı bazı hastanelerde müfettiş görevlendirdi. Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, müfettişlerin, odalarına çağırarak greve katılıp katılmadıklarını sorduğu hekimlerden belge imzalamasını istediklerini söyledi. Sağlık çalışanları geçen hafta iki gün boyunca aciller ve yatan hasta katlan dışında iş bırakmışlardı. Grevi düzenleyen meslek örgütleri ve sendikalar, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak eyleme katılan sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir idari işlem yapılmamasını istemişlerdi. Ancak eylemin ardından bazı hastanelerde müfettişlerin görevlendirildiği öğrenildi. Ankara Tabip Odası Başkanı İlhan, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müfettişlerin çalışmaya başladıklarım belirtti. İlhan, şunları söyledi:

"Müfettişler hekimleri odalarına çağırıp eyleme katılıp katılmadığını soruyor. Hekimlere eyleme katılmadıklarına dair belge imzalattırılıyor. Van'da da benzer girişimlerin olduğunu öğrendik. Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir tarzı var. Ancak müfettişlerin izlediği yöntem normal bir soruşturma prosedürü değil. Müfettiş hekimlere 'Hakkınızda tutanak var' diyormuş. Hekimler tutanağı görmek istediklerinde ise göstermiyorlar. Hekimlere 'Siz şu kâğıdı imzalayın' deniliyor.

"İlhan, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yazı yazarak hekimler hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sorduklarını söyledi. İlhan, "Soruşturma açılıp açılmadığının bize bildirilmesini istiyoruz. Eğer soruşturma açüdıysa savunmalarımızı hazırlayacağız. Hekimlerin haklarım sonuna kadar takip edeceğiz" dedi. Bakanlığın müfettiş görevlendirmesinin "son derece antidemokratik" bir yaklaşım olduğunu dile getiren İlhan, "Başından bu yana Sağbk Bakanlığı'nın baskıcı bir tavrı var. Bu da onun devamı. Yurttaşları arkamızda olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

MUSTAFA ÇAKIR

TELEFONLA İFADEYE ÇAĞIRDILAR 

Bursa Tabip Odası (BTO), eyleme katılan sağlık çalışanlarıyla ilgili soruşturma açtığını, müfettişlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinde bile doktorları telefonla evlerinden ifadeye çağırdıklarını açıkladı. BTO'dan yapılan yazılı açıklamada, Bursa Devlet Hastanesi'deki personelin sabah saatlerinden itibaren tatil olmasına karşın hastaneye çağırıldıklarını ve ifadelerinin alınmak istendiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Sağlık Bakanlığı bu soruşturma aracılığıyla mobing uygulaması yapmakta ve hekimlerin gözünü korkutmak istemektedir. Bir yıldırma hareketi olan bu uygulamayı kınıyoruz. BTO olarak hekimlerimizin yanındayız. Burada açılan her soruşturmanın takipçisi olacağız. Bu tarz uygulamalar yıldıramaz."

LEVENT GENCELLI BURSA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim