• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Grip olmayın ve sıcak ortamlardan kaçın!

Grip olmayın ve sıcak ortamlardan kaçın!
Yılbaşı yaklaştıkça zayıflamak, yeni yıla 'güzel' girmek ve o gece gönlünce yiyip içmek isteyenlerin sayısı artıyor. Ancak sadece 25 günde istenilen kiloya inmek zor!

Yılbaşı yaklaştıkça zayıflamak, yeni yıla 'güzel' girmek ve o gece gönlünce yiyip içmek isteyenlerin sayısı artıyor. Ancak sadece 25 günde istenilen kiloya inmek zor! Yine de diyetinizle birlikte; zayıflamayı engelleyen nedenleri ortadan kaldırmak, daha kolay kilo vermenizi sağlayabilir

Çoğu insan şu sıralar yılbaşına kadar zayıflamak, o günü her anlamda 'güzel' geçirmek istiyor. Ancak sadece 25 günde istenilen kiloya inmek çok kolay olmayabilir! Yine de belki de yıllardır kilo vermenizi engelleyen, tahmin bile edemeyeceğiniz nedenleri öğrenmek, diyet sürecini kolaylaştıracaktır. Ayrıca hangi yiyeceklerin acıktırdığını, hangilerinin tok tuttuğunu bilmek de fayda sağlar. İşte ne zaman ve hangi durumlarda kilo veremeyeceğinize dair tüyolar ve yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler...

ARKADAŞLARINIZ YEMEK YEMEYİ SEVİYORSA...
2007'de dünya genelinde yapılan araştırmalar; aşırı kilolu kişilerle arkadaş olanların, kilolarında ciddi bir artış meydana geldiğini gösteriyor. Bu durum tabii ki psikolojik! Genellikle birçok kişi zamanla yakın çevresindekilerin alışkanlıklarına sahip olmaya başlıyor. Cips ya da patlamış mısır yemek, aşırı tatlı tüketmek gibi... Bu alışkanlıkların çoğunlukla ofis ortamlarında kazanıldığını unutmamak gerekiyor.

YATANA KADAR LAPTOP İLE ÇALIŞIYORSANIZ...
Uyumadan önce kucağınızdaki dizüstü bilgisayarınızla, sörf ya da chat yapıyorsanız kilo veremeyebilirsiniz. Kuzey Avustralya Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Siobhan Banks; "Parlak ışık, melatonin hormonu üretiminde yavaşlamaya neden oluyor ve bu da uyku düzenini bozuyor" diyor. Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yaptığı araştırmalar ise altı saatten az uykunun insülin oranında yüzde 40'lık bir azalmaya ve bununla birlikte kilo alımına neden olduğunu gösteriyor.

GÜRÜLTÜLÜ ORTAMLARDA BULUNUYORSANIZ...
Bir dakikalık sessizliğe dahi hasret misiniz? O zaman karın bölgenizde meydana gelen yağların nedeni keşfedildi! Penn State Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma; sürekli gürültülü ortamlarda bulunan kişilerin daha çok yediğini gösteriyor. Koşarken dinlediğiniz müziğin bile kimi zaman yağlanmaya neden olduğu belirtiliyor.

ODANIZ VEYA İŞ YERİNİZ FAZLA SICAKSA...
Son 30 yılda ev ve iş yerlerindeki sıcaklık yaklaşık altı derece arttı. London College Üniverstesi'nin yaptığı araştırmaya göre; artan sıcaklık, metabolizmanın daha az çalışmasına neden oluyor. Metabolizma hızındaki bu yavaşlama da daha az enerji tüketimine ve bunun sonucunda daha az yağ yakımına yol açıyor. Bu da beraberinde fazla kiloları getiriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız; odanızın ve iş yerinizin ısısını birkaç derece indirmeniz gerekiyor.

EVHAMLIYSANIZ...
Harvard Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre; kadınların yüzde 52'si evhamlı. Evhamla birlikte ortaya çıkan stres, kilo alımına sebep oluyor. Çünkü stresli olduğumuzda daha kalorili besinler tüketiyoruz. Üstelik stres; karın bölgesinde yağ oluşumuna neden olan kortizon hormonunun daha çok salgılanmasına neden oluyor.

GRİP OLURSANIZ
Sık sık burnunuzu çekmeniz ve öksürmeniz daha çok yemek yemenize neden oluyor. Özellikle kış aylarında çok sık rastlanan ve gribal enfeksiyonlara neden olan AD-36 virüsü de kilo aldırabiliyor. Bu virüse karşı korunmak için; bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz şart. Hasta olmamanız için sık sık elinizi yıkayın, C vitamini alın.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim