• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

GSS zorunluluğu erteleniyor

GSS zorunluluğu erteleniyor
Ekim ayında en çok konuşulan konulardan birisi de zorunlu genel sağlık sigortasının uygulamaya geçip geçmeyeceğiydi. O dönemde SGK ve Çalışma Bakanlığı zorunluluğun 1/1/2012 tarihine erteleneceğini duyurmuştu.

 

Madde gerekçesinde, gelir testlerinin SGK tarafından henüz yapılamayıp mevcut yeşil kart birimlerinde yapılmakta olması nedeniyle sağlık hizmet sunucularına başvuru tarihleri ile gelir testlerinin sonuçlandırılıp Kurumca tescil edilme tarihleri arasında uzun süre geçtiği belirtilerek, genel sağlık sigortalılarının 1/10/2010 tarihine kadarki geçiş sürecinin 1/1/2012 tarihine ertelenmesi düzenlenmiştir.

Geçiş sürecinin ertelenmesine bağlı olarak halen kamu idarelerince sağlık yardımları karşılanan yatılı öğrencilerin sağlık yardımlarının, kısmi süreli (part-time) veya çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışan sigortalıların eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlama zorunluluğu da 1/1/2012 tarihine ertelenecektir. Elbetteki genel sağlık sigortasının kapsamına girmek isteyenler gelir testi yaptırarak, 2010 yılını beklemeden sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanununa tabi sigortalılar ile bunların bu Kanuna göre bakmakla yükümlü oldukları kimseler, genel sağlık sigortası hükümlerine göre sağlanan sağlık hizmetlerinden ve diğer haklardan yararlanma hakkına sahip olacak.

SGK Kontrol memurları denetmen oluyor

Daha önce de köşemizde sıkıntılarına yer verdiğimiz ve denetmen yapılmaları konusundaki haklı taleplerini duyurduğumuz SGK Kontrol Memurları Vergi ve SGK prim affının da yer aldığı yasa tasarısında Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak atanacaklar.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri, sosyal güvenlik mevzuatının uygulanmasına ilişkin tespit, denetim ve taramalarda görevlendirilecekler ve görevleriyle ilgili kayıt ve belgeleri inceleme yetkisine sahip olacak.

Kurum Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadrolarında çalışanlardan altı ay içinde açılacak yeterlik sınavını başarmaları halinde Sosyal Güvenlik Denetmeni kadrolarına atanacaklar. Bunların Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğunda geçen süreleri Sosyal Güvenlik Denetmenliğinde geçmiş sayılacak.

Ancak, daha önce zaten bir sınav sonucu Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğuna atandıkları için, haklı olarak ikinci bir kez sınava girmek istemiyorlar.

Mali Hizmetler Uzmanları eşitlik istiyor

Mali Hizmetler Uzmanları bugünlerde yine endişeli. TBMM’de görüşülmeyi bekleyen Vergi ve SGK prim affının da yer aldığı yasa tasarısında uzmanlara ilişkin düzenlemeye Mali Hizmetler Uzmanları ve diğer dört uzmanlık tasarıya alınmadı.

Bütün kamu kurumlarında görev yapan tek merkez uzmanı olan Mali Hizmetler Uzmanları, gazetelere ve gazetecilere sorunlarını iletmiş. Biz de burada dile getirmiş olalım.

Vergi ve SGK prim affı ÜLKE TV’de konuşulacak

Vergi ve SGK prim affı olarak bilinen tasarıda, yeni ilave istihdam teşviki, Devlet memurlarına ilişkin değişiklikler gibi çok kapsamlı düzenlemeler yapılıyor.

Her hafta Cumartesi günleri sosyal güvenlik, iş hukuku ve çalışma hayatına ilişkin konuların ele alındığı ve 17,45’de ÜLKE TV ekranlarında izleyebileceğiniz “Resul KURT’la Çalışma Hayatı Programı” bugün Posta Gazetesi yazarı ve Yaklaşım Dergisi İmtiyaz Sahibi YMM Ekrem Sarısu konuk olarak katılacak. Programda Vergi ve Sigorta prim affının detayları ele alınacak.

Resul Kurt

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4200 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim