• BIST 9645.02
  • Altın 2418.5
  • Dolar 32.5652
  • Euro 34.6991
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Güneş kremlerinde doğru tercih önem taşıyor

Güneş kremlerinde doğru tercih önem taşıyor
"Güneş kremlerinin gelişigüzel kullanılmaması, ultraviyole ışınları engelleyici, alerjik, yanma ve boyama yapmayan, uçucu özellikte olması gerekiyor"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, güneş kremlerinin gelişigüzel kullanılmaması, ultraviyole ışınları engelleyici, alerjik, yanma ve boyama yapmayan, uçucu özellikte olması gerektiğini bildirdi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, ultraviyole ışınların vücutta aniden veya birikim sonucu bazı rahatsızlıklara neden olduğunu belirterek, güneş yanığı, "fotoallerji ve fototoksisite" gibi rahatsızlıkların yanında uzun vadede deri kanseri, deri yaşlanması, bağışıklık sistemine baskı, ciltte lekelenmeler ve katarakt gibi hastalıklara yol açtığını kaydetti.

Özellikle deri kanserlerinin yüzde 90'ının 10 yaşına kadar maruz kalınan ultraviyole ışınlarından kaynaklandığına dikkati çeken Erdem, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ultraviyole ışımanın maksimum seviyede olduğunu bildirdi.

Erdem, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu saatlerde güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. Güneş kremlerinin gelişigüzel kullanılmaması, ultraviyole ışınları engelleyici, alerjik, yanma ve boyama yapmayan, uçucu özellikte olması gerekiyor. Kremlerin renksiz, kokusuz ve saydam olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, güneşe çıkılmadan en az 20 dakika önce sürülmelidir.

Güneş gözlükleri de özellikle uzun vadede katarakt tehlikesi meydana getiren ultraviyole ışınlarını önlemede etkindir ancak mutlaka yüzde 100'e yakın koruma sağlayan gözlüklerin tercih edilmesi gerekir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2870 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim