• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Güvenli Cerrahi Kitabı yayınlandı

Güvenli Cerrahi Kitabı yayınlandı
Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı'nca Güvenli Cerrahi Kitabı yayımlandığı duyurulmuştur.

Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı'nca Güvenli Cerrahi Kitabı yayımlandığı duyurulmuştur;

GÜVENLİ CERRAHİ KİTABI ÖNSÖZÜ

Ülkemizde sunulan sağlık hizmetleri; son teknoloji kullanımı, alt yapı gelişimi ve insan gücü niteliği anlamında gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde hatta birçok alanda da örnek olacak şekilde gelişmektedir. Her zaman daha iyisini gerçekleştirme adına, Bakanlık da çalışmalarını sürekli değişim ve yenilenme sürecinden geçirmektedir.

Dünya Sağlık Örgütünün 2008 yılında başlatmış olduğu ‘Güvenli Cerrahi Hayat Kurtarır’ projesi kapsamında, Bakanlığımız, Hizmet Kalite Standartlarında güvenli cerrahi uygulamalarına yer vererek bu projeyi ülkemizde de hayata geçirmiştir.

Süreç içerisinde yapılan araştırmalar ve sahadan gelen geri bildirimler ile güvenli cerrahi uygulamalarının esasını oluşturan cerrahi güvenlik kontrol listesi, daha da geliştirilerek 3 bölümden 4 bölüme çıkarılmış ve Güvenli Cerrahi Kontrol ListesiTR adıyla sağlık çalışanlarının kullanımına sunulmuştur. Bu çalışma ile cerrahi uygulamalarda hasta güvenliğinin sağlanması hedeflenmiştir. HKS’nin güvenli cerrahi standartlarının uygulanması ameliyat olan her hastada kontrol listesinin kullanılmasını ve böylelikle cerrahide tıbbi hataların engellenmesini sağlamış olacaktır.

Ayrıca güvenli cerrahi uygulamaları cerrahi ekiplerin başarısını artıracak, bununla birlikte hasta memnuniyetinin sağlanmasına da katkıda bulunacaktır.

Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen cerrahi güvenlik ile ilgili bu çalışmalara ilişkin dokümanların, ilgili çalışanlarımıza her an kolay ulaşabilecekleri bir şekilde sunulması amaçlanmıştır. Bu nedenle, bir kitapçık oluşturulmasına ve başta cerrahi branş hekimleri olmak üzere tüm sağlık çalışanlarıyla paylaşılmasına karar verilmiştir.

Eğitim niteliği taşıyan bu kitapçığı sağlık hizmetinde kaliteyi ve güvenliği önceleyen siz değerli çalışanlarımızın kullanımına sunuyoruz.

En güvenliye ve en kalitelisine hep birlikte ulaşmak dileğiyle…

Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı

Güvenli Cerrahi Kitabı'nı indirmek için tıklayınız

Güvenli Cerrahi uygulamaları ve Eğitici videolar için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz;

http://www.performans.saglik.gov.tr/index.php?lang=tr&page=217 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim