• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Güzel olacağım derken daha da çirkinleşmeyin!

Güzel olacağım derken daha da çirkinleşmeyin!
Kulaktan dolma bilgilerle yaptığınız bakım ve makyaj uygulamaları, bakımsız halinizden bile daha kötü sonuçlanabilir. Cosmopolitan dergisi, bu konuda doğru bildiğiniz yanlışları derledi.

Hepimiz güzelleşmek uğruna pek çok yöntem deniyoruz. Tercihimiz ne olursa olsun zaman zaman bizi güzelleştirmek bir yana, çirkinleştirebilecek hatalara düşebiliyoruz. İşte onlardan birkaçı ve o hatalara düşmemek için yapılması gerekenler;

HATA 1
Fazla nemlendirmek

Her şeyin fazlasının iyi olduğunu düşünüyorsanız ve fazla nemlendirici kullanıyorsanız yüzünüz yağlıymış gibi pırıl pırıl parlayabilir. Çözüm: Tüm yüzünüze nemlendirici sürmeyin. Birçok insanın T bölgesi yağlıdır ve nemlendiriciye ihtiyaç duymaz. Nemlendirici krem sadece kuru bölgelere sürülmelidir.

HATA 2
Saç kremini tüm saça uygulamak

Saçınızın tümüne saç kremi uygulamak saçınızın daha güzel görünmesini sağlamaz. Aksine saçınızın cılız, yapışık ve mat görünmesine neden olur. Çözüm: Saçınızı arada bir yıkamadan bırakırsanız o doğal yağı ile kendi kendine bakım yapar. Saç kremini sadece saç uçlarınıza sürün ve birkaç dakika beklettikten sonra durulayın. Saçınız daha hacimli görünecek.

HATA 3
Ruj denerken dudakları birbirine bastırmak

Rujun dudaklarınıza dağılması için güzel bir yöntem olabilir ancak bunu yapmanız kan dolaşımını artırır. Bu da sürdüğünüz rujun tonunu değiştirir. Sonuç olarak istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz. Çözüm: En iyi dudak tonunuz doğal dudak renginize yakın olan renklerdir. Bunun için ruju sadece üst dudağınızda deneyin.

HATA 4
Rimeli aceleyle sürmek

Rimeli sadece kirpik uçlarınıza sürerseniz topaklı bir görüntü elde edersiniz. Çözüm: Boşta kalan elinizle göz kapağınızı yukarı kaldırın, diğer elinizle maskaranızı sürün. Bunu dipten uca doğru uygulayın.

HATA 5
Kuaföre bırakmak

Sakın kuaförünüze ne isterse yapabileceğini söylemeyin! Unutmayın ki saçınızı en iyi tanıyan sizsiniz. Bu yüzden kontrolü bırakmayın. Çözüm: Kuaföre, elinizde beğendiğiniz saç modellerinin fotoğraflarıyla gidin. Çalışıyorsanız pratik bir saç modeline ihtiyacınız olduğunu da unutmayın.

HATA 6
Fondötene servet harcamak

Kozmetik markası Bobbi Brown'ın araştırmasına göre kadınların çoğu doğru fondöteni bulana kadar küçük bir servet harcıyorlarmış. Çözüm: Doğru fondöteni bulmak için para değil zaman harcayın. Satın almak istediğiniz fondöteni elinizde değil yüzünüzde deneyin. Ayrıca fondötenin bir eşantiyonunu alıp evinizdeki ışıkta da deneyin.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim