• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Hacettepe Hastanesi'nde taşeron işçilerin eylemi

Hacettepe Hastanesi'nde taşeron işçilerin eylemi
Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde taşeron şirket aracılığıyla çalışan işçiler, maaşlarını düzenli alamadıkları, yönetimin kendilerine verdikleri sözü yerine getirmedikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde taşeron şirket aracılığıyla çalışan işçiler, maaşlarını düzenli alamadıkları, yönetimin kendilerine verdikleri sözü yerine getirmedikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Hastanenin yemekhanesi önünde toplanan işçilere, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve DİSK/Dev Sağlık-İş, Birleşik Metal-İş, Emekli-Sen ve Genel İş Sendikası'ndan yöneticiler ve üyeler de destek verdi.

Taşeron işçiler ve Dev Sağlık-İş adına basın açıklamasını yapan Serpil Şahin, en son eylül ayında biraraya gelerek, maaşların düzenli yatırılmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini dile getirdiklerini anımsatarak, “Bayram öncesinde yaptığımız basın açıklaması ve oturma eylemi sonrasında üniversite yönetimi, maaşların her ayın 7'sinde ödeneceği sözünü vermişti. Bugün yönetimi sözünü tutmaya çağırıyoruz” dedi.

Taşeron işçilerin yıllardır ücretlerini düzenli alamadıklarını öne süren Şahin, “Düzenli alamadığımız her ücret ile borçlarımızın faizleri katlanarak artıyor. Hastane ve üniversite yönetimini buradan bir kez daha uyarıyoruz. Taşeron sisteminin arkasına saklanarak, gerekçeler üreterek işçilerin ücret haklarını gasp edemezsiniz. Taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırılan işçilerin tüm yasal haklarının ana sorumlusu taşeron şirket değil, Hacettepe üniversitesi yönetimidir” diye konuştu.

Şahin, bu konuda yasal girişimleri başlattıklarını belirterek, “Yasanın 34. maddesini gerekçe göstererek, yatırılmayan maaşlar için geçmişe yönelik olarak ödeme yapılması için faizin işletilmesine ve 102. maddeyi gerekçe göstererek maaşların düzenli ödenmesi ile ilgili idari para cezası verilmesi maaşların ödenmesine ilişkin yasal başvurumuzu yaptık” dedi.

Maaşların bugün öğleden sonra yatırılacağına dair duyum aldıklarını ifade eden Şahin, maaşların yatmaması halinde yarın Rektörlük binasına, daha sonra da TBMM'ye yürüyerek, sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko da sendika üyeliğinin anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, “12 Eylül referandum öncesinde Başbakan Erdoğan, 'işçilerin birden fazla sendikaya üye olabileceğini' belirtmişti. Hastane yönetimine sesleniyorum; Başbakan'ın sözlerine kulak verin. Çünkü, Başbakan'ın sözleri talimat gibidir. İşçilerimiz, birden fazla değil, Devrimci Sağlık-İş Sendikasına üyelik istiyor” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3332 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim