• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

'Hadım değil, insanlık suçuna çare arıyoruz'

'Hadım değil, insanlık suçuna çare arıyoruz'
Cinsel suçlara ceza teklifini hazırlayan AK Partili Alev Dedegil medyaya seslenerek yardım istedi: Bizim yapmaya çalıştığımz şeyin masumiyeti korumak olduğuna inanın. Ve bizlere destek verin.

AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, cinsel suçlara cezaları artıran kanun teklifine ilişkin medyaya, "Bunun insanlık suçu olduğuna inanıyorsanız, bizim yapmaya çalıştığımız şeyin, masumiyeti korumak olduğuna inanın. Bize destek verin'' çağrısında bulundu. Dedegil, AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan ile TBMM'de gazetecilerin, kanun teklifine ilişkin sorularını yanıtladı. Medyanın, teklifin ''hadım etmek'' şeklinde duyurulmasına karşı çıktıklarını belirten Dedegil, ''Bu bir hadım ve ceza değildir, tedavidir'' ifadesini kullandı. ''Bir yetişkin, çocuğa olması gerekenin dışında bir şey hissediyorsa bu hastalıktır'' değerlendirmesinde bulunan Dedegil, bu kişilerin bir olaya karışmadan gidip tedavi olması gerektiğini söyledi. Alev Dedegil, ''Hangi akılla, vicdanla, duygu ile itiraz edildiğini bilmiyorum. İtiraz edenlerin topluma, çocuklara karşı sorumluluğudur. Mağdur olanın yanındayız ve mağduriyetinin giderilmesi için bu yola çıktık, sonuna kadar da kararlıyız'' dedi. Dedegil, hasta olan bir kişinin ilaç aldığı zaman rahatladığını ya da iyileştiğini kaydederek, ''Bu da böyle bir şey. Bunun dünyadaki uygulamalarını izliyoruz'' diye konuştu. Alev Dedegil, medyadan şu taleplerde bulundu: ''Bunun insanlık suçu olduğuna inanıyorsanız, bizim burada yapmaya çalıştığımız şeyin masumiyeti korumak olduğuna inanın; bize destek verin... Lütfen bundan sonra öyküleri yayınlamayın, sadece cezaları teşhir edin. Yani 'çocuğu aldı, arabasına çağırdı, götürdü...' Böyle şeyler yayınlamayın. Bu çok daha etkili olan bir şeydir. Vicdan dışı suçlarla mücadelede toplumun birlikte hareket etmesi çok önemli. Medya da bunun çok önemli bir ayağı.'' AA

Uzmanlar Ne diyor?

Prof. Dr. Nevzat Tarhan (Psikiyatrist): Hadım etmek etkili bir yöntem değildir. Pedofili için cinsel açlık şart değil, hiç cinselliği olmayan ileri yaştaki kişilerde de pedofili görülebiliyor. Tedavi olmuyorsa ömür boyu hapis daha etkilidir. Bu insanların bırakılması, yemekhanedeki virüs salgını gibidir. Topluma bir anda zarar verir.

Doç. Dr. Özkan Pektaş (Psikiyatrist): Pedofili tedavi edilemiyor. Ancak ağırlaştırılmış hapis ile bu kişiler korkutularak, bir daha aynı suçu işlemeleri engellenebilir. Pedofiller 'ben hastayım' diye bir uzmana başvurmaz. Önce suç işler, sonra karşımıza gelir. Dolayısıyla bu hem bir suç hem bir cinsel sapmadır.

Dr. Cem Keçe (Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı): Bu tür ilaçları hastanın izni olmadan hangi sebeple olursa olsun zorla vermek veya onları kısırlaştırmak insanlık suçudur.. Bunların yüzde 90'ı kendisi de tacize ya da tecavüze uğradığından yeni mağdurlar yaratıyorlar. Çok ağır hapis cezaları, çalışma cezaları gibi cezalar verilebilir ama kısırlaştırmak ve zorla ilaç insanlık dışıdır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2335 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim