• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Hafızanızı geliştirecek 8 besin

Hafızanızı geliştirecek 8 besin
Doğada pek çok besin sağlığımızın hizmetine sunmuştur. Bitkiler, meyveler sebzeler beden, akıl, ruh için gerekli olan vitamin ve minerallerin yanısıra iyileştirici, ...

 


ÜZÜM


Üzüm besleyici öğelerle doludur ki bunların büyük çoğunluğu uzun yaşamın anahtarı olan bir eczane gibidir. Resveratrol'ü (üzüm çekirdeği) ele alalım. Resveratrol üzüm kabuğunda ve çekirdeğinde bulunan bir bileşkedir. Resveratrol, teknik açıdan bitkilerin kendilerini patojenik mikroorganizmaların saldırısına karşı savunmak için oluşturduğu kimyasal bileşkedir. Ancak resveratrol sadece kendisini üreten bitkileri korumaz. İnsanlarda da yüksek resveratrol alımı kardiyovasküler hastalık tekrarı, hafıza ve kanser riskinde azalmayla ilintilidir. Üzümde bulunan önemli iki diğer antioksidant olan "quarcetin" ve "antosyanin" ise uzun vadeli ortaya çıkan hafıza kaybının önlenmesinde oldukça etkidir.

BİBERİYE

Biberiyenin sağlık açısından faydalı olmasının nedeni içeriğinde bulunan kafeik asit, carnosic asit ve rozmarinik asit, E vitamini gibi antioksidanlar ve sınıflandırılmış flavonoidlerdir. Özellikle carnosic asidin alzheimer ve bunamaya (demans) sebep olan faktörleri engellediği ve hafızayı kuvvetlendirdiği yapılan pek çok çalışmayla gösterilmiştir. Açıkçası Shakespeare biberiyeyi hafızayla ilişkilendirdiğinde bir gerçeğe de parmak basmıştır: "İşte biberiye, anımsamak için sana dua ediyorum aşkım, unutma!"
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15935 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim