• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Haiti'de Türk hastanesinin temeli atıldı

Haiti'de Türk hastanesinin temeli atıldı
Kimse Yok Mu Derneği, deprem yaralarını sarmaya çalışan Haiti'ye uzun vadeli ve kalıcı yardım olarak bir hastane inşaatının temelini attı.

12 Ocak 2010'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 300 bin kişinin hayatını kaybettiği Haiti'de geçtiğimiz hafta itibariyle 2 bin 535 kişi kolera salgınından öldü ve 60 bin insan kolera tedavisi gördü. 12 Ocak depreminin hemen ardından arama kurtarma ve ilkyardım ekibiyle Haiti'ye giden Kimse Yok Mu Derneği, Haiti temsilciliğini açarak, 2 ay boyunca her gün 2 bin kişiye sıcak yemek verdi ve Türkiye'den giden doktorlarla 10 bin kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

Kimse Yok Mu Derneği uzun vadeli ve kalıcı yardım olarak Haiti'ye, bir hastane, bir eğitim kompleksi yapacak. Önceki hafta seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle Haiti 1 hafta boyunca hava ve kara trafiğine kapandı. Kimse Yok Mu Derneği'nin gerçekleştireceği hastane ve okul projesi temel atma töreni için ABD üzerinden Haiti'ye gitmek isteyen içinde AK Parti Samsun Milletvekili Binnur Şahinoğlu, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara ve doktorların da olduğu 20 kişilik heyet hava ve kara trafiği kapalı olduğu için ABD'deden Haiti'ye geçemedi.

Hastane ve okul projesi temel atma törenine bir mesaj gönderen Kimse Yok Mu Genel Başkan Mehmet Özkara, Anadolu insanı olarak Haiti halkının yaralarını sarmaya çalıştıklarına dikkat çekerek "Bugün bu arsa üzerinde hastane, okul ve öğrenci yurdunun temelini atıyoruz. Bu eserler inşallah iki ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve sevginin de harçları olacaktır" dedi.

CÖMERT TÜRK HALKINA TEŞEKKÜRLER

Açılışta bir konuşma yapan Haiti Craix-Jes-Bouguet Belediye Başkanı Jean Saint Ange Dairus; "Biz depremden önce kötü bir durumdaydık. Depremden sonra ise daha kötü bir duruma düştük. Kimse Yok Mu Derneği depremden sonra hep yanımızda oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz aylarda ben Türkiye'de bulundum. Cömert Türk halkını yakından tanıdım ve çok sevdim. Burada temeli atılan Hastane ve okul Haiti için çok önemli. Bu okul ve hastane iki ülke arasında ölümsüz bir hazine olarak duracaktır" dedi.

Altı ay sonra inşaatı tamamlanacak olan, 46 yataklı Kimse Yok Mu Hastanesi, 10 milyon nüfusu olan Haiti halkına hizmet verecek ilk uluslararası hastane olacak. Ayrıca 300 bin nüfusa sahip Craix-Jes-Bouguet ilçesinin ilk ve tek hastanesi olacak. Depremde hastanelerin ekserisinin yıkıldığı ve kullanılamaz hale geldiği Haiti bebek ölüm oranlarının en yüksek olduğu ülkeler (Yüzde 71.65) arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim