• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Halk Sağlığı Kurumu, 'dolandırıcılık' uyarısı yaptı

Halk Sağlığı Kurumu, 'dolandırıcılık' uyarısı yaptı
Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği yetkilileri, kurumun adı kullanılarak işlenen dolandırıcılık suçuyla ilgili vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada, öncelikle şu hatırlatma yapıldı:

"5253 sayılı Dernekler Kanunu ile dernekler, dernek şube veya temsilcilikleri, federasyonlar, konfederasyonlar ve yabancı dernekler ile merkezleri yurt dışında bulunan dernek ve vakıf dışındaki kâr amacı gütmeyen kuruluşların Türkiye'deki şube veya temsilciliklerinin yasak ve izne tâbi faaliyetlerini, yükümlülüklerini, denetimlerini ve uygulanacak cezalar ile derneklere ilişkin diğer hususlar düzenlenmiştir. Kamu yararına çalışan dernek statüsünde olmasına rağmen dernek ibaresini kullanmaksızın 'Türkiye Halk Sağlığı Kurumu" ismini kullanmak suretiyle yanıltıcı beyanlarda bulunulduğu, Kurumumuzca tesis edilmiş işlem algısı oluşturulduğu, bu yönüyle de bir takım adli takiplere ilişkin taleplerin Kurumumuza tebliğ edildiği anlaşılmıştır."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Kurum bu itibarla, "Mezkur dernekle ilgili olarak, "kamu yararına çalışan dernek" statüsüne ilişkin değerlendirmenin yeniden yapılması, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği isminin kullandırılmaması, dernekle ilgili tatbik edilebilecek müeyyidelerin uygulanması ve sonucundan bilgi verilmesi hususunda Kurumumuzca İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığına 31.12.2012 tarihinde yazı gönderilmiştir. Akabinde başka bir şikayet dilekçesi üzerine yine İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığına 28.03.2013 tarihinde yazı gönderilmiştir.

Kurumumuza intikal eden şikayet dilekçelerine binaen Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne yazılan 28.03.2013 tarihli yazımız ile; üniversite personeli olması nedeniyle gerekli idari işlemlerin yapılması talep edilmiştir.

Dernek ibaresi kullanılmaksızın, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu adı kullanılmak suretiyle çek ciro edilmesi neticesinde Kurumumuzca tesis edilmiş işlem algısı oluşturarak, Kurumumuz aleyhine icra takiplerinin tebliğ edilmesi üzerine, yapılan takiplere karşı yasal itiraz ve şikâyetler yapılmıştır. Davalar halen derdesttir. Kurumumuza intikal eden şikayetlere ilişkin olarak şikayetçilerce Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, emniyeti suiistimal, bedelsiz senedi işleme koymak ve bu suçları işlemek için örgüt kurmak iddiaları ile suç duyurusunda bulunulmuştur." uyarısı yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim