• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Halkım muayenehane kapısında çile çekmeyecek

Halkım muayenehane kapısında çile çekmeyecek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlık Bakanı olarak asla ve asla vatandaşımın, Türk milletinin, bu halkın muayenehane kapılarında çile çekmesine müsaade etmeyeceğim'' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlık Bakanı olarak asla ve asla vatandaşımın, Türk milletinin, bu halkın muayenehane kapılarında çile çekmesine müsaade etmeyeceğim'' dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere, Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tam Gün Yasası ile ilgili Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği kararın yanlış olduğunu belirtti.

Danıştayın söz konusu kararı yüzünden muayenehanelerin açılıp açılamayacağı hususunda bir belirsizlik durumunun ortaya çıktığını ifade eden Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

''Biz Danıştaya bir savunma göndereceğiz, önümüzdeki günlerde. Danıştayın vereceği kararı, bu hususta hukukun ne söyleyeceğini gördükten sonra yolumuzu tam olarak çizmiş olacağız. Ama şunu açıksa ifade etmek gerekirse, yargının verdiği kararlar kendisine uyulması gereken kararlardır. Hukuk böyle gerektirir. Ama yargı her zaman doğru karar vermiyor.''

Tam Gün Yasası'nın, vatandaşın muayenehaneye gitme zaruretini ortadan kaldırdığını anımsatan Akdağ, şöyle devam etti:

''Şimdi Danıştay, kamuda çalışan doktorların muayenehaneleri açık olsun, vatandaş da buraya gitsin anlamına gelebilecek bir karar veriyor. Bunda kamu yararı olmadığı açıktır. Aslında biraz geri döndüğümüz zaman, geçmişte aynı Danıştay, o gün de kanunda olmamasına rağmen SSK hastaneleri ile ilgili bir başvuruda, 'SSK doktorları kısmi olarak çalıştırabilir, bu onun hakkıdır. İsterse de tam gün olarak çalıştırabilir o da bunun hakkıdır' diye bir karar veriyor. O zaman Sayın Kılıçdaroğlu, SSK'nın Genel Müdürüydü. Nasıl oluyorsa, SSK Genel Müdürü Kılıçdaroğlu olduğu zaman başka bir karar veriliyor, bugün CHP'nin Genel Başkanı olup da bu meseleye karşı çıktığı zaman, onun isteği doğrultuda başka bir karar veriliyor. Bu, yargı adına tarafsızlığın ihlali anlamına geliyor.''

Danıştayın verdiği kararın, vatandaşın zararına olduğuna dikkati çeken Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

''Ama yanlış anlaşılmasın. Yargı ne karar verirse biz ona oyarız, uymak zorundayız. Ancak Danıştayın verdiği karar bize göre yanlıştır ve vatandaşın zararınadır. Sağlık Bakanı olarak asla ve asla vatandaşımın, Türk milletinin, bu halkın muayenehane kapılarında çile çekmesine müsaade etmeyeceğim.''

Muayenehanelere karşı olmadığını da belirten Akdağ, sadece kamuda çalışan bir doktorun muayenehanesi ile o hastane arasında ilişki kurmasını, etik ve ahlaki bulmadığını sözlerine ekledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim