• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Halkımızı muayenehane kapılarından kurtaracağız

Halkımızı muayenehane kapılarından kurtaracağız
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hümümet olarak vatandaşlarımızı muayenehane kapılarından kurtarmakta kararlıyız." dedi.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından bir kısmı iptal edilen Tam Gün Yasası hakkında gelinen durumu değerlendiren Recep Akdağ, "Bu işin kanun, yönetmelik ve uygulama bölümleri var. Vatandaşımızın her zaman yararına olan uygulamaları yapacağız." ifadesini kullandı. Akdağ, vatandaşlardan da kendilerini muayenehanelere yönlendirenler varsa derhal bakanlığa bildirmelerini istedi.

İncelemelerde bulunmak ve referandumla ilgili bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Nevşehir'e gelen Bakan Akdağ, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından bir kısmı iptal edilen Tam Gün Yasası hakkında gelinen durumu değerlendirdi. Yasanın bir bölümünü iptal eden Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'a tepki gösteren Bakan, hukukun ufak bir azınlığın haklarını gözeterek halkın yararına olmayan kararlar almaması gerektiğini söyledi. Yasanın bir kısmının mahkemelerde iptal edildiğini belirten Akdağ, "Önce Anayasa Mahkemesi, ardından Danıştay paketin önemli bir kısmını anamuhalefet partisinin başvurusu üzerine iptal etti. Paketle sağlık alanında önemli kazanımlar sağlayacaktık. Biz yüzde yüz başarı hedeflerken yüksek mahkemelerin iptalleri sonrasında yüzde 50-60 veya 70'lere indi." dedi.

Muayenehanelerin tamamının kapanmasını istediklerini, ancak iptal kararları sonrasında bir kısmının önünün açık kaldığını belirten Akdağ şöyle konuştu: "İstediğimiz nokta gerçekleşmedi. Ancak hükümet olarak halkımızı muayenehane kapılarından kurtarmaya kararlıyız. Bu işin kanun, yönetmelik ve uygulama bölümleri var. Kanunun uygulanmasını takip edeceğiz. Vatandaşımızın her zaman yararına olan uygulamaları yapacağız. Şu anda uygulanmakta olan 'Sağlıkta Dönüşüm' programı sonrasında vatandaşlarımız bütün devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerine gidebilir hale geldi. Acil durumlarda beş kuruş para vermeden özel hastanelere gidip tedavi olabilir."

Vatandaşlardan kendilerini muayenehanelere yönlendirenler varsa derhal kendilerine bildirmelerini isteyen Akdağ, "Sağlık Bakanlığı ve teşkilatları olarak gerekeni yapacağız. Vatandaşımıza daima sahip çıkacağız. Muayene konusu Anadolu'da çok yerde çözülmüş durumdadır. Bu konuda kanun maddesi olmamasına rağmen verdiğimiz teşvikler ve ek ödemelerle bu noktaya geldik." diye konuştu.

Hukukun yerindelik denetimi yaparak halkın yararına olan bir yasayı büyük ölçüde iptal ettiğini savunan Akdağ, "Bu durum hukukta reform yapılması gerektiğini de ortaya koydu. Hukuk tarafsız, objektif, hislerden uzak kararlar vermelidir. Verdiği kararlarda da halkın yararını gözetmelidir. Hukukçular aldıkları kararlarda halkın yararına yorum yapmalıdır. Ufak bir azınlığın haklarını gözeterek halkın yararına olmayan kararlar almamalıdır." dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim