• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Hangi Hastalığa Hangi Meyve Suyu?

Hangi Hastalığa Hangi Meyve Suyu?
İngiliz beslenme uzmanı Peta Bee, vitamin deposu meyve sularını hastalıklara göre kategorilere ayırdı.

Nar Suyu
Narın içinde bulunan kimyasallar hücrelerin iyileşmesini hızlandırarak kanserli hücreleri öldürüyor. California Üniversitesi’nin bir incelemesine göre nar suyu içen prostat kanseri hastalarının rahatsızlıkları yavaşladı.

Greyfurt Suyu
Metabolizmaya etki ederek yağların daha hızlı erimesini sağlayan greyfurt suyu kilo vermek isteyenler için birebir. Greyfurt ayrıca hücreler için gerekli coQ10 maddesinin de emilmesine katkıda bulunur.

Kızılcık Suyu
Amerika Kimyasal Derneği tarafından yapılan bir araştırma kızılcık suyunun koli basiliyi engellediğini ortaya çıkardı. Antioksidan oranı yüksek olduğu için iyi kolestrol oranını düşürür, diş çürüklerine karşı savaşır.

Elma Suyu
Elmanın içinde bulunan asetilkolin maddesi hafıza ve beyin sağlığına olumlu etki eder. Günde 2 bardak (500ml) elma suyu içmek hafızayı güçlendirir.

Vişne Suyu
Northumbria Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma haftanın beş günü, günde 2 kere vişne suyu içen sporcuların eklem ve kas ağrısının azaldığını ortaya çıkardı. Vişnenin antioksidan oranının yüksek olması bu etkinin nedeni olarak gösterildi.

Portakal Suyu
Hesperidin isimli antioksidan barındıran portakal suyu damarları genişleterek kan dolaşımını hızlandırır ve kalp hastalıkları riskini azaltır. ABD’de yapılan bir araştırma her gün 500 ml portakal suyu içen erkeklerin tansiyonunu daha düşük olduğunu belirledi.

Ananas Suyu
Ananasın içinde bulunan bromelain enzimi vücudun proteinleri sindirmesine yardım eder. Aç karnına içildiği zaman enfeksiyonlarla savaşır. Eklem yanması ve ağrıları dindirir. Öksürük ve soğuk algınlığına karşı iyi geliyor.

Mor Üzüm Suyu
Amerika’daki Cincinatti Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada düzenli olarak mor üzüm suyu içenlerin daha iyi bir hafızaya sahip olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar üzümdeki antioksidanların beyin sağlığına etki ettiğini öne sürüyor. Mor üzüm suyu ayrıca kolestrolü azaltır.

Hindistan Cevizi Suyu
Ağır idman ve spor sonrasında hindistan cevizi suyu içmek yorgunluğa iyi geliyor. Meyvede bulunan su sadece 46 kaloriyle (bir bardak) karbonhidrat tuzlu su ve enerji veriyor. Tansiyonu, şekeri ve kolestrolü azaltır.

Domates Suyu
Domatese kırmızı rengini veren likopen çok önemli bir antioksidan. Likopen cildi güneş ışığına karşı korur. Cilt kanserine yakalanma riskini de azaltarak güneş yanıklarına karşı yüzde 33 korur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3349 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim