• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Hangi sporu yaparken ne yemeli?

Hangi sporu yaparken ne yemeli?
Sağlıklı yaşam için spor yapmak yeterli değil. Aynı zamanda yaptığınız spora uygun bir beslenme düzenini de takip etmelisiniz. İşte, herkesin aklına takılan 'Hangi sporla hangi diyeti uygulamalıyım?'

YOGA-PİLATES
Yoga ya da pilates derslerine girmeden en az 1-2 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız. Çünkü, midenin özellikle ağır yemeklerle dolu olması dersler sırasında sindirim sistemine büyük rahatsızlık verebilir.
Yoga ve pilates sırasında fazla kalori yakılmadığı için bu sporları yapanların hafif, sağlıklı beslenmeye ve çok yağlı, şekerli besinler tüketmemeye önem vermeleri gerekiyor.

AEROBİK
Derslere başlamadan yaklaşık yarım saat önce yiyeceğiniz bir kase yulaf ezmesi ya da tam tahıllı gevrek, size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar.
Çok tempolu bir seansa girecekseniz birkaç yudum isotonik (Kandaki elektrolitleri dengeleyip, su kaybını önleyen) içecek performansınızı artırma açısından işe yarayabilir. Şeker miktarı düşük olan sporcu içeceklerinden de faydalanabilirsiniz.

KOŞU-SALONDA ÇALIŞMA
Beslenme uzmanları, yoğun tempolu egzersiz yapacak kişilerin, egzersize başlamadan iki üç saat önce yüksek miktarda karbonhidrat içeren yemekler yemelerinin onlara enerji vereceğini söylüyor.
Egzersize başlamadan yarım saat önce, tam tahıl içeren gıdalar ya da bir enerji barı tüketebilirsiniz.

AĞIRLIK ÇALIŞMASI
Ağırlıklarla yapılan dayanıklılık çalışmalarında önemli olan önce değil sonra yediklerinizdir. Çünkü bu tip çalışmalar sonrasında kasların proteine ihtiyacı olur ve çalışmanın hemen sonrasında protein içeren bir şeyler tüketmek (Örneğin bir bardak süt) kas oluşum sürecini destekler.

UZUN SÜRE KOŞMA

Su kaybını önlemeniz çok önemli. Bunun için; isotonik özellikte içecekler içmek gerekir. Taze sıkılmış meyve suyuna bir tutam tuz atarak kendinize bu tip bir içecek hazırlayabilirsiniz.

BİSİKLET
En fazla güç ve enerji gerektiren sporlardan biri de bisiklettir. Pedallara asılmadan önce su, isotonik bir içecek içmeyi ayrıca yol boyunca enerjinizi korumanıza yardım edecek birkaç besini -bir adet muz ya da bir adet tahıl barı- yanınıza almayı ihmal etmemelisiniz.

YÜZME
Yüzme seanslarından istediğiniz verimi almak için beslenme uzmanları, güne protein ve karbonhidratla başlamanızı öneriyor.
Kuru meyveler, kuru yemişli tahıl barları, kan şekeri seviyenizi ve enerjinizi korumanız için yiyebileceğiniz ideal atıştırmalıklardandır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim