• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

"Hasta ve çalışan güvenliğine çok önem veriyoruz"

"Hasta ve çalışan güvenliğine çok önem veriyoruz"
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler: "Amacımız sağlık hizmetlerinde güvenlik kültürünü oluşturmak"

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, hizmet kalite standartları ekseninde hasta ve çalışan güvenliğine ilişkin farkındalık sağlamak ve sağlık hizmetlerinde güvenlik kültürü oluşturmak istediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana'da Çukurova Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "6. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu" yapıldı. Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü Mithat Özsan Amfisi'nde yapılan sempozyumun açılışında konuşan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, hizmet kalite standartları ekseninde hasta ve çalışan güvenliğine ilişkin ana konuları sağlık çalışanlarımıza aktararak bu alanda farkındalık oluşturmak ve sağlık hizmetlerinde güvenlik kültürünü oluşturmak olduğunu söyledi.

Eskişehir, Mardin, Kırıkkale, Ankara ve Sivas'ta daha önce gerçekleştirdikleri sempozyumun 6.'sını Adana'da yaptıklarını ifade eden Dr. Hasan Güler, bakanlık olarak hasta ve çalışan güvenliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.
Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik de konuşmasında hasta ve çalışanlara önem verdiklerini, amaçlarının sağlıkta kaliteli hizmet sunmak olduğunu, bu sempozyumun çok yararlı sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

Sempozyumda, Kalite Standartları Geliştirme Şube Müdürü Mik. Uzm. Serap Süzük, Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı -Kalite Koordinatörü Uzm. Dr. Dilek Tarhan, Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı Uzm. Dr. Uğur Kevenk, Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı Dr. Kemal Tekin ve Performans Yönetimi, Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı - Hukuk Müşaviri Av. Süleyman Hafız Kapan, Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Bilçin Tak, Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı - Kalite Danışmanı Uzm. Dr. Ferzane Mercan birer sunum yaptılar.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana'da gerçekleştirilen sempozyuma Adana, Mersin ve Hatay'daki kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan 600'ü aşkın il performans ve kalite koordinatörlüğü çalışanları ve hastane kalite temsilcileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4738 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim