• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Hastalar teşhisi koydu: ‘Otopark Yetmezliği'

Hastalar teşhisi koydu: ‘Otopark Yetmezliği'
Bilkent Şehir Hastanesi’nin inşaatı, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen hastaların kullandığı otoparkı yuttu.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin otopark alanı, Bilkent Şehir Hastanesi’nin inşaat alanına dahil oldu. Bölgede oluşan otopark sorunu, hasta ve hasta yakınlarının tepkisini çekti. Yerine bina inşa edilen otopark alanının ortadan kaldırıldığını belirten vatandaşlar, uzak mesafede bulunan ve küçük kalan otoparkın yetersiz olduğunu, araçlarını çevredeki boş arazilere park edip, hastaneye ulaşmanın ise kendileri için işkenceye dönüştüğünü savundu. Bölgedeki inşaat çalışmalarının da trafiği aksattığını kaydeden vatandaşlar, “Yetkililer soruna bir an önce çözüm bulmalı” diye konuştu.

1 KİLOMETRELİK MESAFE

Hastaneyi 15 günde bir kullanmak zorunda olduklarını belirten bir hasta yakını, “Annem alzheimer hastası. Bu yüzden hastaneye sık geliyoruz. Annemi hastanenin önünde bırakıp, aracımı otoparka götürsem, 1 kilometrelik mesafeyi yürüyüp geri gelince onu bulamama tehlikem var. Kontrole geldiğimiz günlerde annemi aracın içinde bırakıp, tahlil sonuçlarını kendim alıyorum. Bir keresinde çevredeki insanlardan annemi arabada bıraktığım için büyük tepki gördüm. Kimseye derdimi anlatamadım, ancak başka çarem yoktu, buradaki sorun çözülmeli” dedi.

YÜRÜMEKTEN HASTANELİK OLUYORUZ

Hastanedeki yoğunluğun, otopark sorunu ile birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten vatandaşlar, “Havalar soğudu, hastaneye yürürken hastanelik oluyoruz. Bir yakınımızı ziyarete gelmeye korkar olduk. Başkent’in en önemli hastanelerinden birinde vatandaşlar böyle bir eziyetle karşılaşıyor. Ankara’ya yakışmıyor” diye konuştu.

ACİL SERVİS DOLMUŞ HATTI

İnşaat çalışmaları nedeniyle bölgedeki trafiğin, Acil Servis önünden aktığına dikkat çeken vatandaşlar, “Trafik sıkışıp, araç akışı durduğunda ambulanslar 200 metre ötedeki Acil Servis’e ulaşamıyor. Acil kapısı aynı zamanda dolmuşların yolcu indirme-bindirme yeri olmuş durumda. 112 Acil Servis ambulanslarının yolcu indiren dolmuşları beklediklerine tanık oluyoruz. Acil durumdaki biri hayatını kaybetmeden bölgedeki sorun halledilmeli” dedi. Koltuk değnekleriyle yürüyerek, hastaneye ulaşmaya çalışan bir vatandaş şunları söyledi: “Beni hastaneye getirecek kimse olmadığı için tek başıma gelmek zorunda kaldım. Zar zor aracımı kullanabildim, ancak hastaneye ulaştığımda otoparkta yer bulamadığım için 1 kilometre uzağa park edip, koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kaldım”dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim