• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Hastaların ilginç istekleri

Hastaların ilginç istekleri
Sağlıkta dönüşümle birlikte hastaların doktorlardan istekleri de değişti. Daha önceki yıllarda kuyruklardan, doktorların ilgisizliğinden, muayene olamamaktan yakınan hastalar,

Sağlıkta dönüşümle birlikte hastaların doktorlardan istekleri de değişti. Daha önceki yıllarda kuyruklardan, doktorların ilgisizliğinden, muayene olamamaktan yakınan hastalar, artık sağlık personelinin ses çıkaran ayakkabı yerine lastik ayakkabı giymesini istiyor, hastane yönetimlerinden odalarda kullanmak için internet talep ediyor.



Bütün hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanması, hastalara doktorunu seçme hakkının verilmesi, sigortalıların özel hastanelerden hizmet alabilmesiyle birlikte tedavi hizmetlerine ulaşım kolaylaştı. Vizite kağıdı, sağlık karnesi ve sevk gibi vatandaşın hastaneye gitmesinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla tedavi hizmetine ulaşım kolaylaştı. Eskiden hasta ziyareti için güvenlikçilere yalvaran vatandaşlar artık istedikleri gibi yakınlarına şifa dileyebilme imkanına kavuştu. Tüm bu yenilikler hastaların şikayetlerinin içeriğini değiştirdi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki hasta şikayet kutularına gelen şikayetler vatandaşların artık 'lüks' istediğini ortaya koyuyor. Otel konforunda hastane isteyen vatandaşlar birbirinden ilginç taleplerde bulunuyor.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen hasta şikayetleri arasında 'Sağlık personeli ses çıkarmayan lastik ayakkabı giysin geceleri uyuyamıyoruz.' 'Odalarda internet çıkışı yok. İnternete bağlanmak istiyorum.' 'Yemekler güzel ama ekmekler bayat oluyor hep taze ekmek verin.' gibi talepler bulunuyor.

İnsanların sağlık hizmet alım kalitesi arttıkça daha iyisini istediğini söyleyen Başhekim Prof. Dr. Murat Karaşen, bütün şikayetleri gözden geçirip cevap verdiklerini belirtti.

Her gün başhemşire yardımcısı ve sosyal hizmet uzmanıyla bütün yatan hastaları tek tek dolaşıp sıkıntılarını dinlediklerini ifade eden Karaşen, "Ekmeği taze verin, lastik ayakkabı giyin, internet çıkışı verin gibi istekler sağlık hizmetlerinin ulaştığı noktayı gösteriyor." dedi.

Atatürk Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Nurettin Karaosmanoğlu ise başlattıkları evde sağlık hizmeti uygulamasına yönelik istekleri anlattı.

İlk etapta Ankara'nın bazı ilçelerine yönelik evde sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Karaosmanoğlu, "Bu hizmetimiz duyulunca Ankara'nın başka semtlerinden hastanenin başhekimliğini arayanlar oldu. Vatandaşlar 'Biz insan değil miyiz? Bize niye evde tedavi hizmeti vermiyorsunuz.' tepkileriyle karşılaştık." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2993 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim