• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Hastane çalışanlarının döner sermaye payları düştü

Hastane çalışanlarının döner sermaye payları düştü
Döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin sonucu bu ay görüldü. Hastanelerde çalışanların döner sermaye payları ciddi oranda azaldı.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, Yönetmelikte yapılan değişikliklerin faturasının sağlık çalışanlarına kesilmesi nedeniyle alınan döner sermaye payları düştüğü belirtildi. 

Devamında, "Yapılan düzenleme ile Klinik şefleri ve uzmanların döner sermaye paylarında bir artış yapılması kimseyi rahatsız etmemekle birlikte, bu artışın faturasının diğer sağlık çalışanlarına kesilmesini adaletsizlik oldu. Döner sermayede yaşanan düşüşler öyle bir seviyeye geldi ki, çalışanların payları büyük hastanelerde bile denge tazminatının altına düştü. Entegre hastanelerinde ise durum daha vahim bir hal aldı. Aylardır döner sermayelerin ödenmediği hastaneler var. İlçelerde zor şartlarda hizmet sunan sağlık çalışanlarının ödüllendirilmek yerine döner sermaye vermeyerek adeta cezalandırıldığı bir durum oluştu. Sağlık alanındaki adaletsizliğin adı olan döner sermaye sistemi böylelikle hak kaybının da adı oldu."denildi

Döner sermayelerde yaşanan düşüşle ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Büyük bir özveri ile çalışan, hayatını riske ederek sağlık hizmeti sunan, gece gündüz demeden vatandaşa şifa elini uzatan sağlık çalışanlarına hak ettikleri ücreti verememenin üzüntüsü yaşanması gerekirken, çıkarılan bir yönetmelikle çalışanların alın terlerini ellerinden alındı. Bu adaletsiz sistemin yerine hakça bir paylaşımı esas alan bir sistemin getirilmesi artık zaruri olmuştur. Bu işi düzeltmek sistemi bu hale getirenlerin elinde ve sorumluluğundadır. Sağlık Bakanlığı döner sermaye adaletsizliğinin çözümünün ilk adımı olarak son yaptığı haksızlığı gidermeli ve tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye oranlarını makul bir biçimde artırmalıdır. Döner sermaye yönetmeliği acil bir biçimde yeniden düzenlenmelidir." dedi. 

Kahveci adil bir döner sermaye sistemi istediklerini kaydederek "Çalışanların haksızlığa uğramadığı, hak ettikleri döner sermaye ücretlerini zamanında aldıkları, emekliliğe yansıtılarak çalışanların geleceklerinin de garanti altına alındığı bir sistem istiyoruz. Hastanelerimizde idarecilerin kendi imkanları ile çözebilecekleri döner sermaye ile ilgili sorunları çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu. 

Kahveci döner sermaye yönetmeliği ile ilgili olarak hukuki süreci başlattıklarını ifade ederek konunun takipçisi olmaya ve döner sermayede adaletli bir sistem hakim olana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

SAĞLIK AKTÜEL

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim