• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

'Hastane hastane dolaşmaya' soruşturma

'Hastane hastane dolaşmaya' soruşturma
Sağlık Bakanlığı'ndan 'hastane hastane dolaşmaya' soruşturma

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul’da eli kesilen bir vatandaşın hastane hastane dolaştırıldığı" yönündeki haberlerin ardından, konuyla ilgili soruşturma yapılacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı incelemenin yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla Teftiş Kurulu’ndan bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma yapılmasına karar verildiği kaydedildi. Bu ve benzeri acil vakalara yapılacak müdahalelerle ilgili sürecin 2008/13 sayılı Başbakanlık Genelgesi, Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği ve Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ ile düzenlendiği hatırlatılan açıklama şunlar denildi:

"Buna göre, acil servise başvuran hastaların ilk değerlendirmesi yapıldıktan sonra, ilgili sağlık tesisinin hastanın tıbbi durumunun gerektirdiği tetkik, müdahale, bakım ve tedaviyi sağlayabilecek şartları taşıması halinde hastanın başka bir sağlık tesisine sevk edilmemesi ve gerekli sağlık hizmetinin ilgili sağlık tesisinde verilmesi esastır.

Yeterli şartların sağlanamadığı ve ileri tetkik ve tedavi için başka bir sağlık tesisine sevk gerektiren hallerde hastanın sevk edileceği sağlık kuruluşunun belirlenmesi, sağlık tesisleri arasındaki hasta sevk ve nakil işlemlerinin koordinasyonundan ve yürütülmesinden 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi yetkili ve sorumludur.

Sevki yapılan hasta, tedavisinin gerçekleştirileceği bir sağlık tesisine kabulü sağlanana kadar sevki yapan sağlık tesisinin sorumluluğundadır. Hastanın sevk edildiği sağlık kuruluşu, hasta kabulü için gerekli tedbirleri almak ve bekletmeksizin tedavisini başlatmak ile yükümlüdür.

Bu hükümlerden de çok net bir biçimde anlaşılacağı üzere; hiçbir yaralı ve hasta hastane hastane dolaştırılmayacak, mutlaka sevki gerekiyorsa 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinin koordinasyonunda süreç işletilecektir.

Medyamızda bugün yer alan haberlerdeki vaka ile ilgili soruşturma bu paralelde yürütülecek, ihmali görülen kurum ve görevliler hakkında gerekli yasal işlemler tesis edilecektir. Vatandaşlarımızın da bu ve benzeri acil durumlarda mutlaka 112 Acil Servisi aramaları yaşanabilecek bazı olumsuzlukların önlenmesinde etkili olacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2486 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim