• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Hastane işletmecilerinin talip olduğu araziye İTO üniversite kuruyor

Hastane işletmecilerinin talip olduğu araziye İTO üniversite kuruyor
TOBB'un tıp fakültesi kurmak için istediği, İstanbul Altunizade'deki Esnaf Hastanesi'nin arazisine İTO Üniversitesi'nin kampusu taşınıyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), milyarlık değeriyle iştah kabartan İstanbul Altunizade'deki Esnaf Hastanesi arazisine Üniversite kampusu kurma kararı aldı. Böylece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de (TOBB) daha önce talip olduğu arazi İTO bünyesinde bırakıldı.

KARAR YIL SONUNDA

1937'de kurulan ve Türkiye'nin kâr amacı gütmeyen tam teşekküllü ilk özel hastanesi unvanına sahip olan hastanenin TOBB tarafından devralınarak tıp fakültesi olarak kullanılması gündeme gelmişti. Ancak TOBB bir süre sonra anlaşmazlık nedeniyle devreden çıktı. Kurucuları arasında İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Borsası'nın bulunduğu hastanenin vakfının elinde bulunan araziye İTO'nun Üsküdar'da bulunan üniversitesinin kampusunun taşınması kararlaştırıldı. Ticaret Odası'na yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre üniversitenin daha rahat bir şekilde eğitim hayatına devam etmesi için yıl sonuna kadar kararın alınması planlanıyor. Karar alınırken diğer odalar ile işbirliğine gidileceği de belirtiliyor. Arazi üzerinde bulunan huzurevinin ise faaliyetine devam edeceği belirtildi.

İŞİ BİLENE DEVREDERİZ
"Hastaneyi bu işi bilen birine devretmek istiyoruz. Bizim işimiz hastane yönetimi değil" diye konuşan İTO yetkilileri, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini de bildirdi. Daha önce hastaneye konusunda uzman yedi kurumun işletmeci olarak talip olduğu belirtilmişti.

Bazı bölümler TürkBank binasına taşınacak
TARİHİ yarımadada birçok gayrimenkulü bulunan İTO'nun yeni dönemde yapacağı bir diğer proje de Türk Ticaret Bankası'nın Eminönü'ndeki binasına taşınma işlemleri. TMSF tarafından 16 milyon lira muhammen bedelle açık artırmaya çıkan binayı 31 Mayıs'ta alan Oda ofislerinin bir bölümünü Türk Ticaret Bankası'nın binasına taşıyacak.

Turizmciler ve hastane işletmecileri talip oldu

HASTANEYİ almak isteyen yatırımcılar arasında Richmond otelleri, Capitol AVM ve 'sahibinden.com' adlı online alışveriş sitesinin sahibi Aksoy Grup'un patronu İbrahim Aksoy da var. Aksoy'un yanısıra, Avrupa Özel Şafak Hastanesi ve Özel Maya Sağlık Hizmetleri , Haliç Hospital, Özel Bilgi Hastanesi, MESİ- AD Başkanı Ercan Tan'ın da aralarında bulunduğu ortak girişim grubu, Grup İmaj, Özel Batman Şifa Hastanesi ve Özel Ağrı Ortadoğu Hastanesi'nin teklif verdiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4536 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim