• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Hastane morgunda cenazeler karıştı

Hastane morgunda cenazeler karıştı
Bursa'nın Mudanya İlçesi Devlet Hastanesi’nde bir gün arayla vefat eden ve aynı ailelerine teslim edilen Refika Geyimer ile Gülbahar Sarıtaş’ın cenazeleri karıştırıldı.

Olay, yaşamını yitiren Refika Geyimer’in çocuklarının son anda fark etmesi sonucu ortaya çıktı. Yakınları tarafından Gülbahar Sarıtaş sanılan ve defnedilen Refika Geyimer’in cenazesi aynı gün mezardan çıkartılarak, hastaneye getirildi. Hastane yönetimi, yakınlarının yanlış teşhisi dışında hastane görevlilerinin bir ihmali olup olmadığı konusunda soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Mudanya Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Gülbahar Sarıtaş geçen pazar günü, Refika Geyimer ise pazartesi günü hayatlarını kaybetti. Ölüm haberini öğrenen Sarıtaş ve Geyimer’in çocukları hastane morguna giderek, cenazelerini teşhis ettiler. İddiya göre, hastaneden çıkış işlemlerini yaptırdıktan sonra morga gelen Sarıtaş ailesi, son kez kontrol etmedikleri için yanlış cenazeyi alıp evlerine gitti. Sarıtaş ailesi, anneleri sandıkları cenazeyi dün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Mudanya Yeni Şehir Mezarlığı’na defnederken, Geyimer ailesi de Refika Geyimer sandıkları cenazeyi aynı gün öğleden sonra toprağa vermek istedi. Annesine son kez bakmak isteyen Ender Geyimer, cenazenin annesi Refika Geyimer’e ait olmadığını görünce büyük şok yaşayıp cenazeyi alıp hastaneye giderek durumu yetkililere anlattı.

Yapılan incelemede Gülbahar Sarıtaş ve Refika Geyimer’in cenazelerinin karıştığı belirlendi. Hastane yöneticileri ölen Gülbahar Sarıtaş’ın yakınlarını arayıp yanlışlığı anlatınca Sarıtaş ailesi saatler önce defnettikleri ve anneleri sandıkları Refika Geyimer’in cenazesini mezardan çıkartarak tekrar hastaneye getirdi. Dün gece hastane morgunda bekletilen cenazeler bugün bu kez ölen kişilerin yakınları ve onları tedavi eden doktorlar tarafından bir kez daha teşhis edildikten sonra ailelerine teslim edildi.

Yaşanan karışıklığın düzeltilmesi üzerine, Refika Geyimer’in cenazesi bugün Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Alacahırka Mahallesi’ndeki aile kabristanında toprağa verilirken, Gülbahar Sarıtaş’ın cenazesi ise Mudanya İlçesi’ndeki Burgaz Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

Refika Geyimer’in oğlu Ender Geyimer yaşanan bu karışıklığı, sosyal medya hesabından ’Çok önemli bir duyurumdur. Mudanya Devlet Hastanesi morgunda yaşanan karışıklık sebebiyle canımdan çok sevdiğim annemi 11.08.2015 salı günü defnedemedik. Annemin naaşı yanlışlıkla başka bir ailece teslim alınarak defnedilmiş, yaptığımız yoğun girişimlerle hata düzelttirilmiş annem tekrar geri alınmıştır. Yaşanan bu aksilikten ötürü tüm dostlarımızdan özür diliyorum. Bu defa, 12.08.2015 çarşamba günü Muradiye Camisinde kılınacak öğlen namazını müteakip Alacahırka mezarlığına annemi yolcu edeceğimi tüm dostlarıma yeniden duyurmak istiyorum. Mekanın cennet olsun annem. Nurlar içinde uyu bir tanem. Seni çok özleyeceğim. Üzdüler seni bugün bu yanlışlığı yapan kişiler. Affet bizleri’ diye paylaştı.

CENAZELERİ BİZ TEŞHİS ETTİRDİK

Konuyla ilgili olarak Bursa Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: ’Mudanya Devlet Hastanesinde 09.08.2015 ve 10.08.2015 tarihlerinde vefat eden 2 hasta hastane morguna kaldırılmıştır. 11.08.2015 tarihinde saat 10.20’de cenaze yakınlarından biri gelmiş cenazesini almak istemiştir. Morg görevlisi tarafından cenaze, yakınlarına (kızı-oğlu ve torununa) teşhis ettirilerek teslim edilmiştir. Morgda bulunan diğer cenaze ise yeğeni tarafından teşhis edilerek saat 14.00’de teslim alınmıştır. Ancak cenazenin yakınları teslim aldıkları cenazenin kendilerine ait olmadığı iddia edilerek tekrar hastaneye başvurmuşlardır. Bunun üzerine konu araştırılmış ve cenaze yakınları ile telefon iletişimi kurularak hastaneye çağrılmış ve cenazeler bu kez her iki cenaze yakınlarının da mutabakatı sonucu morga tekrar alınmışlardır. Bu kez vefat eden hastalara müdahale eden hekimlerin ve cenaze yakınlarının teyidi ile hastane idaresinin gözetiminde cenazeler yakınlarına teslim edilmiştir. Konuyla ilgili olarak cenaze yakınlarının yanlış teşhisi dışında hastane görevlilerinin bir ihmali olup olmadığı konusunda hastane yönetimi tarafından soruşturma başlatılmıştır.’

 

Bu haber toplam 3035 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim