• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Hastanede ishal kuyruğu

Hastanede ishal kuyruğu
Son günlerde acil servilere kusma, ishal ve halsizlik şikayetleriyle gelen hasta sayısında dikkat çekici bir artış olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Demircan, “Servise, 100 hastadan 30’u ...

Son günlerde acil servilere kusma, ishal ve halsizlik şikayetleriyle gelen hasta sayısında dikkat çekici bir artış olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Demircan, “Servise, 100 hastadan 30’u karın ağrısı, kusma ve ishal şikayetleriyle başvuruyor” dedi.

Kaza sigortası gelecek primi patron ödeyecek

Acil serviselere gelen ishal ve kusma vakalarında yaşanan artışın nedenini henüz bilmediklerini ifade eden Doç. Dr. Ahmet Demircan, “Çeşitli testlerle, artan şikayetlerin nedenini araştırıyoruz. Şiddetli karın ağrısı, sık tuvalete çıkma, iştahsızlık şikayetleriyle acil servislere koşan hastalarımızın sayısında ciddi artış yaşanıyor. Bu şikayetler farklı hastalıkları olan vatandaşlarda ve yaşlı hastalarımızda böbrek yetmezliğine bile yol açabiliyor” dedi.

Artan şikayetlerin nedeninin araştırılması gerektiğinin altını çizen Demircan, vatandaşların endişeli olduğunu söyledi.

Her iki kişiden birinin saçı dökülüyor

Şüphe uyandırıcı

Yüzüncü Yıl Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Haldun Demir Duran da, kusma, ishal ve halsizlik şikayetleriyle hastanelere başvuran hastaların büyük bir çoğunluğunun Balgat ve Öveçler semtlerinde yaşadığını söyledi. Hastalığın bölgesel bir yaygınlığa sahip olabileceğini ifade eden Duran, şunları söyledi:

“Günde 20 ile 50 arasında hasta, ishal şikayetiyle acil servisimize başvuruyor. Bulantı, kusma, ishal şikayetlerinde yaşanan artışın tam olarak nedenini bilmiyoruz. Çoğunlukla yaz aylarında görülen bir hastalık olan ishalin, içinde bulunduğumuz günlerde bu kadar artış göstermesi şüphe uyandırıcı. İnsanları son derece tedirgin eden bu belirtilerin sebebinin en kısa zamanda bulunması gerekiyor” dedi.

Ankara genelinde artan kusma, ishal ve halsizlik şikayetleriyle ilgili açıklama yapan Ankara Tabip Odası ise, yetkili mercilerin açıklama yapmasını istedi.İddiaların sorulduğu Ankara İl Sağlık Müdürü Seracettin Çom ise, açıklama yapmaktan kaçındı.

Şebeke suyu temiz çıktı

Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndan yapılan açıklamada, şehir şebeke suyunda, iç tesisattan kaynaklı uygunsuzluklar dışında mikrobiyolojik ve alüminyum dahil toplum sağlığını tehdit edici herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı belirtildi. Yetkililer ayrıca, daha önceki yılların aynı dönemleri ile karşılaştırıldığında ishal ve kusma vakalarında herhangi bir artışın olmadığını bildirdi.

Bilim dünyasına "yerli tıbbi cihaz yap" çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2634 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim