• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Hastaneler iade-i itibar istedi

Hastaneler iade-i itibar istedi
Hastaneler iade-i itibar istedi komisyon ‘puan’ için toplanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) çeşitli kriterlere göre 1000 puan üzerinden değerlendirerek A’dan E’ye gruplandırdığı özel hastaneler, yılbaşı ve haftasonu tatilinin ardından ‘iade-i itibar’ için temaslara başladı.


Özel sektörün talebi sınıflandırmanın tamamen kaldırılması yönünde. Ancak bundan önce, sınıflandırmanın yeni kriterlerle düzeltilerek, A grubu dışında kalan hastanelerin yaşadığı ‘olumsuz’ algının değiştirilmesi ve bu hastenelere iade-i itibar verilmesi talep edilecek. SGK’nın 5 kişilik komisyonu da önümüzdeki hafta yeniden toplanıp gelen talepler çerçevesinde düzenlemeye gidecek.

Ankara da sıkıntıyı gördü

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, özel hastanelerin yaşadığı bu sorunun çözülme ümidinin olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Hal yolu bulunacak gibi gözüküyor. Hastanelerin sınıflandırmadan ortaya çıkan mağduriyetleri düzeltilecek. Ancak ne kadarını düzeltecekler bilmiyorum. Bence Ankara da sıkıntıyı gördü. gk genel müdürü hasan muhtemelen perşembe cuma. resmi talebizim ileteceğiz. SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl’a randevu talebinde bulunduk.”

İade-i itibar talebi

Reşat Bahat, sınıflamanın tamamen kaldırılması taleplerinin de öncesinde kurumların itibarlarının iade edilmesini talep edeceklerini ifade ederek, Ankara’ya iletecekleri isteklerini şöyle sıraladı: “Haksızlığa uğradığını düşündüğümüz hastanelerin ve kurumların itirazlarının acilen dikkate alınarak, uygulama tamamen kaldırılmadan önce yeni bir düzenleme ile karışıklığın giderilmesi. Bunun için puan aralıklarını değiştirerek ya da hesaba katılmayan kriterleri de ekleyerek yeni bir puanlama yapılabilir. Çünkü önce algı mağduriyetinin kaldırılması, vatandaşın algısının düzeltilmesi ve iade-i itibar yapılması gerekiyor. Ardından uygulamanın tamamen kaldırılması gerekir.”

Bazıları hata yaptı

Hastaneleri puanlayan 5 kişiklik komisyonda yer alan Seyit Karaca, komisyon üyelerinin de algı hatasını düzeltmek için çabaladığını belirterek, “Komisyonunun diğer üyeleriyle konuyu görüştük. Bazı hastanelerin de kendilerini puanlarken hesaplama hataları yaptıkları ortaya çıktı. Bu maddi hatalar SGK’nın da gözünden kaçmış. Bunlar da farkedildi. Önce listedeki bu hatalar düzeltilecek ve puanlar yeniden yayınlanacak. Özel sektörün talepleri de alındıktan sonra komisyon önümüzdeki hafta başında yeniden toplanacak” diye konuştu.

Hastaneler de yanlış anladı

SEYİT Karaca, SGK’nın 393 hastaneyi puanlandırdığını hatırlatarak, “Puanlamaya dahil olmayan hastanelerden de telefonlar alıyoruz. Biz neden sınıflandırıl-madık diye hayıflanma içindeler. Konya’da bir iki hastane B grubundayız ama B grubunun en üst sıralarında yer alıyoruz gibi ifadeler kullanmaya başlamış. Uygulamayı onlar da yanlış anlamış” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim