• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Hastaneler yeniden yapılandırılıyor

Hastaneler yeniden yapılandırılıyor
Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak hastaneler yeniden yapılandırılıyor.

Bakanlık tarafından bu kurumlara puan verilecek. Kriterlerin başında hasta memnuniyeti ve kalite var. Puanı düşük yönetici koltuğunu kaybedecek
Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceği illerde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin hakkaniyete, halkın ihtiyaç ve beklentilerine uygun, kolay erişilebilir, verimli, kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla kamu hastane birlikleri kurulacak.
Sunulan hizmetin büyüklüğü göz önünde bulundurularak, aynı ilde birden fazla birlik kurulabileceği gibi birden fazla ili kapsayacak şekilde de birlik kurulabilecek. Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetleri ve yatırımlarının müştereken planlanması ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, belirleyeceği birden fazla birliği bir araya getirerek, birlikler koordinatörlüğü oluşturabilecek.

GÖREVLERİNDEN ALINACAK
Birlikler, yönetim kurulu, genel sekreterlik ve hastane yöneticiliklerinden oluşacak.
Hastaneler; hizmet altyapısı, organizasyonu,
kalite, verimlilik ve hasta memnuniyeti gibi konularda Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre
değerlendirmeye tabi tutulacak.
Değerlendirme sonuçlarına göre hastanelere 100 üzerinden puan verilecek ve her yıl değerlendirme yenilenecek. Puanlarına göre hastaneler A, B, C, D ve E olmak üzere 5 sınıfa ayrılacak.

MAAŞIN 8 KATI EK ÖDEME
Birliklerin görev ve hizmetlerini, ciddi şekilde aksatmaları ve bu aksamaların halkın sağlığını tehdit etmesi hallerinde, Bakanlıkça yönetim kurulu feshedilerek yerine geçici yönetim oluşturulacak.
Personelin katkısıyla elde edilen birlik gelirlerinden, birlik personeline ek ödeme yapılabilecek. Ödemeler, personelin unvanı, görevi, çalışma şartları, performansı, çalıştığı bölümün taşıdığı riske göre belirlenecek.
Personelin katkısıyla elde edilen birlik gelirinden, personele bir ayda yapılacak ek ödeminin tutarı, aldığı aylığın; klinik şefleri ve şef yardımcılarıyla uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve
doçentlerde yüzde 800'ünü, uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatında belirlenen dallarda uzman olanlarla, uzman diş tabiplerinde yüzde 700'ünü, pratisyen tabip ve diş tabiplerinde yüzde 500'ünü, eczacılarda yüzde 152'sini diğer personelde ise yüzde 150'sini geçemeyecek.


2 BİN 860 YENİ KADRO
Tasarıyla genel sekreter, tıbbi hizmetler başkanı, idari hizmetler başkanı, mali hizmetler başkanı, uzman ve hastane yöneticisi pozisyonları kapsamında, 2 bin 860 yeni kadro ihdas edilecek.
Birliklerde çalışan personelin her türlü aylık ve mali haklarıyla diğer sosyal hakları, birlik bütçesinden karşılanacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5855 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim