• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hastanelerde refakatçi odalarının bulunması zorunlu olsun

Hastanelerde refakatçi odalarının bulunması zorunlu olsun
İstanbul İl Genel Meclisi, devlet hastanelerinde devrim niteliğinde bir öneriyi gündeme getirdi. Koğuş sisteminden tek ve çift kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi yeni otel sistemine geçmek ...

İstanbul İl Genel Meclisi, devlet hastanelerinde devrim niteliğinde bir öneriyi gündeme getirdi. Koğuş sisteminden tek ve çift kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi yeni otel sistemine geçmek için hazırlık yapıyor.

Koğuş sisteminden 1-2 kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi de otel sistemine geçmek için hazırlık yapıyor.

İstanbul İl Genel Meclisi, devlet hastanelerinde devrim niteliğinde bir öneriyi gündeme getirdi. Koğuş sisteminden tek ve çift kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi de Almanya Danimarka gibi ülkelerde olduğu gibi refakatçi odalı sisteme geçmek için hazırlık yapıyor.

İstanbul İl Genel Meclisi Sosyal Hizmetler komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu ve Sağlık Komisyonu, refakatçilerin hastanelerde yaşadıkları sorunları mercek altına aldılar.

Üç komisyonun ortak olarak hazırlayarak meclis kararıyla Sağlık Müdürlğüne iletilen raporda, bundan böyle yapılacak hastanelerde refakatçi odalarının da bulunmasının zorunlu hale getirilmesi istendi.

Hasta yakınlarının hastaların yanında refakatçi olarak kalmaları, hastanın ihtiyaçlarını karşılamak ve hastaya moral gücü olması için önemli olduğu belirtilen raporda, “Özellikle uzun süreli tedavi gören ve il dışından gelen hastaların refakatçileri hastane içi ikamet sorunları yaşamaktadırlar.

Sağlık Bakanlığının iyileştirme tedbirleri kapsamında koğuş sisteminden 1 veya 2 kişilik hasta odaları tipine geçmesi sorunu kısmen hafifletmiştir.

Halen hasta refakatçilerine tek kişilik yatağa dönüşebilen açılar kapanır koltuklar tahsis edilmektedir.” Denildi.

Raporda, uzun süreli tedavilerde ve refakatçilerin hasta ile aynı odada bulunmasının sakıncalı olduğu, infeksiyon hastalıkları, prematüre bebek odaları, yoğun bakım üniteleri, terminal dönemdeki kanser vakaları gibi durumlarda ise, refakatçilerin hastane ortamında temel ihtiyaçlarını karşılamada büyük zorluklar yaşadığı dile getirildi.

İl Genel Meclisi, refakatçilerin sorunlarının çözülebilmesi için, Almanya ve Danimarka örneklerinde olduğu gibi hastanelerin bünyesinde refakatçi odalarının oluşturulması toplumun faydasına olacağını, yeni oluşuturulacak hastane projelerinde refakatçi odalarınında bulunması gerektiğine karar verdi.

Üç komisoynun ortak raporu, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlığa ulaştırılmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine havale edildi.
 

cafesiyaset.com

Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim