• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

"Hastanelerin idareleri ehil kişilere teslim edilmeli"

"Hastanelerin idareleri ehil kişilere teslim edilmeli"
Kahveci “Kamu Hastaneleri Birliklerinde genel sekreterden büro görevlisine kadar yapılacak tüm istihdamda siyaseten yakınlık, birilerinin adamı olma gibi kriterler yerine ehliyet ve liyakat gibi değerler dikkate alınmalıdır." dedi.

663 Sayılı KHK ile kamu hastane birliklerinin hukuken hayata geçirildiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “İşletme mantığı ile hastanelerin yönetilmesi sakıncalar doğuracağını ifade etmemize rağmen, 2 Kasım 2011’de yayınlanan 663 Sayılı KHK ile kamu hastane birlikleri hukuken hayata geçirilmişti. Bir yıl içerisinde de illerde kamu hastane birliklerinin oluşturulacağı ve hastanelerdeki idari görevlerde bulunan tüm yöneticilerin görevlerinin sonlandırılacağı belirtilmişti. Bugün bu sure doluyor. Mevcut baştabip ve diğer hastane yöneticilerinin görevleri sona erdirildi. Artık hastane yönetiminde yeni bir döneme girildi.” dedi.

Birliklerde 10 Bin 300 Sözleşmeli Görev Yapacak
Kamu Hastane Birliklerinde toplam 10 Bin 300 kişinin görev alacağını kaydeden Kahveci “Yeni dönemde Kamu Hastane Birlikleri ile hastanelerin yönetim organizasyonunun tepesindeki isim Genel Sekreter olacaktır. Hastane yöneticileri ve Başkanlar genel sekretere bağlı olacaklar. Tüm idareciler sözleşmeli olacaklar. Türkiye genelinde kamu hastane birliklerinde 10 Bin 300 kişi sözleşmeli olarak istihdam edilecek. Sözleşmeli çalışma sorunlu bir istihdamdır. Tüm çalışanların kadrolu olması gerekirken, Sağlık Bakanlığı’nda sözleşmeli yöneticilikte başlatılarak yeni bir sorun daha ortaya çıkarılmıştır.” şeklinde konuştu.

Liyakat ve Ehliyet Aranmalı
Kamu Hastane Birliklerinde görevlendirmelerde siyasi yakınlık gibi kriterler yerine ehliyet ve liyakate dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Kahveci “Söz konusu kamu hastane birliklerinde genel sekreterden büro görevlisine kadar yapılacak tüm istihdamda siyaseten yakınlık, birilerinin adamı olma gibi kriterler yerine ehliyet ve liyakat gibi değerler dikkate alınmalıdır. Görevlendirilecek tüm idarecilerden de temel beklentimiz, adaletli bir yönetim göstermeleri ve çalışanlar arasında herhangi bir ayrım yapmamalarıdır. Çalışanların taleplerini ve beklentilerini mutlaka dikkate almalarıdır.” dedi.

Çalışanların Talepleri Karşılanmalı
Kamu Hastane Birlikleri, hastanelerde hizmet üreten sağlık çalışanlarının özlük hakları açısından herhangi bir iyileştirmenin olmadığı bir düzenleme ile hayata geçtiğini ifade eden Kahveci, ilerleyen süreçte yapılacak düzenlemelerle bunun telafi edilmesi gerektiğini kaydetti. Kahveci çalışanların döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması gibi temel taleplerinin kabul edilmesini istediklerini belirtti.

Bu haber toplam 5757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim