• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Hastanelerin yüzde 40'ını sattı geliriyle A101, 2 bin şubeye çıkacak

Hastanelerin yüzde 40'ını sattı geliriyle A101, 2 bin şubeye çıkacak
Sağlık, perakende, tekstil ve gayrimenkul sektörlerinde yatırımları bulunan Aydın ailesi, sahibi oldukları Memorial Hastaneleri'nin yüzde 40'ını Katar Yatırım Bankası ile İngiliz Argus Capital'e sattı.

Sağlık, perakende, tekstil ve gayrimenkul sektörlerinde yatırımları bulunan Aydın ailesi, sahibi oldukları Memorial Hastaneleri'nin yüzde 40'ını Katar Yatırım Bankası ile İngiliz Argus Capital'e sattı. Aile, buradan gelecek para ile indirim marketi A101'in mağaza sayısını 2 bine, ev tekstili markası English Home'un şube sayısını da 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Yabancı yatırımcıların Türk özel sağlık sektörüne yönelik ilgisi devam ediyor. Acıbadem, Medical Park, Dünyagöz ve Şafak Hastaneleri'nden sonra Memorial Sağlık Grubu'na da yabancı ortak geldi. Katar Yatırım Bankası (Qatar First Investment Bank) ile İngiliz Argus Capital, Memorial'ın yüzde 40'ını Aydın ailesinden aldı. Böylece hastanelerin hisse dağılımı yüzde 60 Aydın ailesi, yüzde 20 Katar Yatırım Bankası, yüzde 20 de Argus Capital olarak şekillendi. Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, hisse satış bedeli hakkında bilgi vermezken, elde edilecek kaynağın aileye ait başta A101 indirim mağazaları ile ev tekstili perakende zinciri English Home'da olmak üzere yeni yatırımlarında kullanılacağını aktardı.

Yeni ortaklarıyla dün bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, "Sağlık sektörü ailemizin ana işkolu olmaya devam edecek, her zaman Memorial'ın çoğunluk hisselerini elimizde bulundurmayı sürdüreceğiz." dedi. Satıştan elde edilen gelirin aileye gideceğini ve ailenin satıştan gelen geliri, sağlık da dahil olmak üzere, grubun tüm işkollarında yatırım olarak kullanılacağını ifade eden Ahmet Yaşar Aydın, "İki yıldır English Home ve A101 ile perakendede varız. 50 mağazalı English Home iki yılda 100 mağazaya, A101'i de 650'den 2 bin mağazaya ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu. Memorial'ı hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyütme projelerinin de bulunduğunu bildirdi. Aydın, yeni ortaklarının Körfez bölgesinden Memorial'a hasta çekme noktasında büyük katkı sağlayacağını vurgularken, "Katar Yatırım Bankası'nın kendi hastaneler zinciri de var. Özellikle kalp-damar cerrahisi, organ nakilleri ve tüp bebek gibi tedavi gruplarında işbirliği yapabiliriz." diye konuştu. Katar Yatırım Bankası Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Marri ise Körfez'de devletlerin tedavi amaçlı yurtdışına gidişleri desteklediğine dikkat çekerek, "Hastalarımız daha çok Amerika'ya ya da Avrupa'ya gidiyor. Ancak oralarda tedavi çok pahalı. Hastalarımızı artık Memorial'a gönderebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu hisse alımları, İngiliz ve Katarlı grubun Türkiye'deki ilk yatırımları oldu. Türkiye için 500 milyon dolarlık fon oluşturduklarını aktaran Al Marri, bu parayı sağlık, enerji, sanayi, emlak ve finans sektörlerinde yatırıma dönüştüreceklerini kaydetti. Argus Capital'in yönetici ortağı Ali R. Artunkal ise, "Sağlık, tekstil ve perakende sektöründe dev kuruluşlar meydana getiren Aydın ailesi ve Katar Yatırım Bankası ile birlikte çalışacak olmak bizleri heyecanlandırıyor." diye konuştu.

İndirim marketleri zinciri A101'in Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Aydın ise büyüme stratejileri çerçevesinde yabancı ortaklık kurabileceklerini söyledi. Reuters'a konuşan Aydın, "Ortaklık olabilir mi? Bunu düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Evet olabilir. Hatta yabancı ortak da olabilir. Şu anda somut bir şey yok ama buna sıcak bakabiliriz." karşılığını verdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim