• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

Hastanenin, anlaşmasız doktor uyanıklığına 'dur'

Hastanenin, anlaşmasız doktor uyanıklığına 'dur'
Babasının ameliyat olduğu hastane, “Doktorun SGK ile anlaşması” yok diye fazla ücret isteyince dava açtı. SGK aileye 7 bin lira ödedi.

İzmir'de özel bir hastanede beyin ameliyatı geçiren Ahmet Erpek'ten, "Operasyonu yapan doktor SGK ile anlaşmalı değil" denilerek masraf ve doktor parası olarak 17 bin lira ücret alındı. Erpek'in avukat kızı Ömrüye Erpek, parayı ödedikten sonra mahkemeye başvurdu ve "SGK ile anlaşmalı hastanede ameliyat olup para verdim" diyerek şikâyetçi oldu. Avukatı haklı bulan mahkeme de faturanın 7 bin 435 lirasının SGK tarafından geri ödenmesine karar verdi. Fethiye'de yaşayan Ahmet Erpek, 3 yıl önce rahatsızlandı. Babasını tedavisi için İzmir'e götüren avukat Ömrüye Erpek, SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede muayene ettirdi. Beyin damarlarında pıhtılaşma olduğu belirlenen Erpek'in ameliyat olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine Ömrüye Erpek ameliyat için, hastanede görevli olan ve ününü duyduğu uzman doktoru tercih etti. Hastane yönetimi, söz konusu doktorun SGK ile anlaşması olmadığı için hastayı SGK kapsamından çıkarıp 'özel hasta' statüsünde işlem yapacaklarını, bunun sonucunda fatura çıkaracaklarını söyledi. Babasının hayatını riske atmamak için uzman doktoru tercih eden avukat, tedavi masrafları ve doktor için 17 bin lira ödedi.

"EK ÜCRET ALMAK HAKSIZLIK"
Taburcu işlemlerinin ardından mahkemeye başvuran Erpek, SGK aleyhine dava açtı. Dilekçesinde, özel hastaneyi SGK ile anlaşması olduğu için tercih ettiklerini belirten Erpek, SGK ile anlaşması bulunan bir hastanede görev yapan doktorun, SGK ile anlaşması olmadığının belirtilmesinin hukuken mümkün olamayacağını ifade etti. SGK ile anlaşmalı hastanede çalışan doktorun da o hastane kapsamında görev yaptığı için SGK ile anlaşmalı sayılması gerektiğini vurgulayarak ek ücret alınmasının haksızlık olduğunu öne sürdü.

ERPEK: KARAR EMSAL OLUR
Mahkemeye cevap veren SGK avukatları ise şikâyetçilerin 'özel hasta' olarak tedaviyi kabul ettiğini bu nedenle ödediği bedelle ilgili olarak kurumun sorumluluğunun bulunmadığını savundu. Mahkeme, SGK ile özel hastaneler arasındaki anlaşmanın, o hastanede çalışan doktorları da kapsadığı belirtilerek davacıyı haklı buldu. Bilirkişi incelemesinde, SGK'nın 7 bin 435 lira ödeme yapması gerektiği tespit edildi. Mahkeme de SGK'nın parayı aileye vermesine hükmetti. Yargıtay kararı onarken avukat Ömrüye Erpek de "Bu karar emsal olacak" diye konuştu.

Sabah Gazetesi

Bu haber toplam 5859 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim