• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Hastaneye 9 gün ceza

Hastaneye 9 gün ceza
Trabzon'da yeni doğan çocuklarını yolda kaybeden Işıldak Ailesi özel bir hastaneyi bakanlığa şikayet edince hastane poliklinikleri 9 gün süreyle kapatıldı. Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin kapatma cezası ...

Trabzon'da yeni doğan çocuklarını yolda kaybeden Işıldak Ailesi özel bir hastaneyi bakanlığa şikayet edince hastane poliklinikleri 9 gün süreyle kapatıldı. Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin kapatma cezası acil ve hastanenin geneli için uygulanmazken, Vali Recep Kızılcık cezayı bayram süresince uygulamaya koydu.

Trabzon’da Keriman ve Cemil Işıldak çiftinin yeni doğan bebekleri yoğun bakım kuvözü bulunamadığı için Samsuna nakledilirken yolda hayatını kaybetmişti. Yeni doğan çocuklarını yolda kaybeden acılı aile savcılığa giderek yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şikâyetler üzerine Sağlık Bakanlığı müfettiş göndererek inceleme başlatmış, yapılan inceleme sonunda düzenlenen rapora göre hastaneye 9 gün poliklinik hizmetlerini kapatma cezası verildi. Yaklaşık 1 ay önce verilen ceza sonrasında araya giren Trabzon Valisi Recep Kızılcık yetkisini kullanarak cezanın 9 günlük bayram tatilinde çekilmesine karar verdi. Valinin bu tutumu üzerine acılı aile şok oldu.

Trabzon’da özel bir hastanede bir kız bebek dünyaya getiren Keriman ve Cemil Işıldak çifti, bebeklerine Ezgi ismini verdiler. Çifttin bebekleri doğumdan kısa süre sonra rahatsızlandı. Tıp dilinde yaş ciğer adı verilen, anne karnında iken bebeğin su içmesinden kaynaklanan rahatsızlığa yakalanan Ezgi bebek hemen kuvöze alınarak gözetim altına alındı. Ezgi bebeğin durumu ağırlaşınca yoğun bakım kuvözüne konulması gerekiyordu. Hastanede Bakanlıktan izin alamadığı için kullanılamayan 12 adet yoğun bakım kuvözü olmasına rağmen, Trabzon genelinde kuvöz aranmaya başlandı. Trabzon’da kuvöz bulunamayınca Samsun’da bir adet kuvöz bulunabildi. Talihsiz bebek Samsuna giderken Ordu ili sınırları içersinde hayatını kaybetti. Acılı aile bunun üzerine Trabzon Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Müfettişler kapattı vali açtı
Ailenin şikayeti üzerine Sağlık Bakanlığı müfettişleri Trabzon’a gelerek olay hakkında inceleme başlattı. Müfettişlerin incelemeleri sonrasında çıkan rapora göre Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu hastaneye, "doktor hatası ve hastane yönetiminin koordinasyonsuzluğu nedeniyle" 9 gün poliklinik hizmetlerini kapatma cezası verdi. Trabzon Sağlık il Müdürlüğü teftiş kurulundan gelen kapatma cezasını hemen yürürlüğe koyarak hastaneyi kapattı. Bunun üzerine hastane yönetimi Trabzon Valisi Recep kızılcık ile görüşerek hastanede yatmakta olan hastalarının olduğu ve kontrolleri olan hastaların olduğu gerekçesiyle hastanenin kapatılma kararının ertelenmesini istedi. Bu istek üzerine Vali Kızılcık, özel hastanenin kapatılmasını erteleyerek cezayı 9 günlük resmi tatil olan Kurban Bayramı tatilinde uygulanmasına karar verdi.

‘Ceza değil ödül oldu’
Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın kapatılma kararını erteleyerek bayram tatiline denk getirmesi üzerine ailenin avukatı valiliğe bir dilekçe vererek cezanın mesai saatleri içersinde uygulanmasını istedi. Valiliğin verdiği erteleme kararının hoş olmadığını belirten Işıldak ailesi avukatı Mete Üstüay, "Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu hastane için 9 günlük kapatma kararı verdi. Bu karar sonrasında Sağlık il Müdürlüğü teftiş kurulunun kararı doğrultusunda hastanenin kapatma cezasını 1 ay önce başlattı. İlk kapatıldığı gün hastane yönetimi araya adam koyarak valiyi ikna ettiler ve ceza ertelendi. Valinin böyle bir takdir yetkisi var. Kişisel kanaatim bu uygulama hiç de hukuksal ve etik değil. Bu cezadan çok ödüle dönmüş bir uygulama. Bunun üzerine Trabzon Valilik makamına bir dilekçe verdim. Verdiğim dilekçede hastanenin cezasını bayram tatili sırasında değil, mesai saatleri içersinde çekmesini talep ettim" dedi.

‘Hastaları mağdur etmek istemedik’
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Hastanenin poliklinik hizmetleri çerçevesinde 9 günlük bir kapatma cezası aldı. Biz de kapatma cezasının uygulamasını 20 gün sonraya attık. Hastanenin yatan hastalarının taburcu olması ve gelecek olan hastalarına duyurularının yapılması için hastanenin kapatılmasını ileri bir tarihe atmıştık. Koskocaman bir işletme, birden kapatamazsınız. Hastaların mağdur olmaması gerekiyor. O yüzden böyle bir karar verdir" dedi.

Günebakış

Bu haber toplam 2951 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim