• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Hastaneye başvurular azaldı

Hastaneye başvurular azaldı
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, domuz gribi nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında büyük oranda azalma olduğunu söyledi.

"Hastaneye başvuranların sayısında azalma var"

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, domuz gribi nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında büyük oranda azalma olduğunu söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Usluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gebeler için hazırlanan aşının geldiğini belirterek, bu süreçte gebelerin hızla aşılanmasının, etkene karşı bağışıklık kazanmalarının çok önemli olduğunu kaydetti.

ABD'de ve Kanada'da olgu sayılarında azalma olduğunu ifade eden Prof. Dr. Usluer, şöyle konuştu:

''Söz konusu ülkelerde yapılan açıklamalarda tepe noktasının geçildiği, hastalığın azalma durumuna gelindiği yönünde açıklamalar yapılıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa ve Asya'daki enfeksiyonla ilgili haritasına baktığımızda batı Avrupa ülkelerinde artık hastalık sıklığında azalma karşımıza çıkarken kuzey Avrupa, Doğu Avrupa ve Asya ülkelerinde hastalığın arttığını ve tepe düzeyine henüz gelmediğini görüyoruz ki Türkiye de bu ülkeler arasında yer almakta.

Batı Avrupa'da Almanya ve İspanya'da özellikle hasta sayısı çok azaldı. Bu azalmada en önemli etken, aşılanmaya erken başlanmış olması ve aşılanma oranın yüksek olmasıdır. Aşılayarak bireyi koruyoruz ancak bir yanda bu enfeksiyonu sınırlamak, salgını kontrol altına almak istiyorsak toplumdaki bağışıklanma yani aşılanma düzeyini hızla artırmamız gerekiyor. Domuz gribi nedeniyle hastanelere başvuru sayısında büyük oranda azalma var.''

Türkiye'de aşılanan kişi sayısının 2 milyonun üzerinde olduğunu, dünyada ise bu rakamın 200 milyon civarında olduğunu belirten Usluer, şunları söyledi:

''Bugüne kadar aşıyla ilgili ciddi yan etki bildirimi 80 civarında olguda var ancak şu ana kadar aşıyla ilişkilendirilmiş ölüm yok. Ölen kişilerin otopsilerinde aşıyla ilgili bulguya rastlanmadı. Enfeksiyonun sıklıkla görüldüğü çocukların ve gebelerin aşılanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Resmi rakamların açıklanmamasına karşın geçen haftaya göre ölüm hızında düşüş olmadı.''

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim