• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Havuz sefası başınıza dert açmasın

Havuz sefası başınıza dert açmasın
Bunaltıcı sıcaklarda serinlememizi sağlayan havuzlar, önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Anadolu Sağlık Merkezi'nden Dr. Elif Hakko, kulak hastalıklarından diş sararmasına kadar farklı sorunlara yol açan kirli havuzlara karşı uyarılarda bulundu.

Sıcak yaz günlerinin büyük kurtarıcısı havuzlar, bazen bu keyifli zamanları bizlere zehir edebiliyor. Zira klor ve benzeri maddelerle dezenfekte edilmiş havuz suyu, eğer yeterince dezenfeksiyon sağlanamamışsa pek çok bulaşıcı hastalığa neden olabilir. Dezenfekte edilmemiş havuzların yarattığı en yaygın görülen rahatsızlıkların başında deride oluşan mantar enfeksiyonları geliyor. Tüm vücut derisinde oluşabileceği gibi ağırlıklı olarak ayaklarda görülen mantar tedavisinde kremler yeterli olmadığı takdirde ağızdan alınabilecek mantar ilaçları da ilave edilebiliyor. Tedavi süresi ne yazık ki genellikle uzun zaman alıyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Elif Hakko, temizliğinden emin olunmayan havuzlara kesinlikle girilmemesini önerirken alerjik bünyeye sahip kişilerin özellikle dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor. Havuza girmeden ve çıktıktan sonra mutlaka duş alınmasını ve iyice kurulanılmasını öneren Hakko, havuzdan bulaşan diğer rahatsızlıkları ise şöyle sıralıyor.

- Kulağa su kaçması sonrası 'yüzücü kulağı' diye isimlendirilen kulak enfeksiyonları görülebilir. Ağrılıdır, kulakta akıntı oluşabilir. Antibiyotikli kulak damlaları kullanılır.
- İshale neden olabilen mikroplar, hepatit A virüsü ve parazitler bulaşabilir. İshale neden olan etken laboratuarda saptanarak uygun tedavi seçilir.
- Ayrıca kadınlarda vajinal akıntıya neden olan mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar da görülebilir. Bir jinekoloji uzmanına başvurulmalıdır.
- Gözde kızarıklık ve kaşıntı meydana gelebilir. Göz hekiminin görmesi şarttır.
- Deri tüberkülozları da havuz sularıyla bulaşabilir. Bu hastalığın tedavisi uzman tarafından yapılmalı.
- Uzun süre havuz suyuna maruz kalan kişilerin dişlerinde aşınma ve renk değişiklikleri görülebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2569 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim