• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

"Havuzda Hijyene Dikkat" Uyarısı

"Havuzda Hijyene Dikkat" Uyarısı
Havaların ısınmasıyla beraber oldukça hareketli günler yaşanırken, uzmanlar yüzme havuzları ve su parklarının temiz olmasının önemine dikkat çekti.

Havuzların, durağan sular olması nedeniyle kolaylıkla kirlenebildiğine, temizliğe dikkat edilmeyen havuz sularıyla bulaşan birçok enfeksiyonel hastalık olduğuna işaret eden Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Osman Cesuroğlu, havuzların kimyasallarla temizlendiğini, temizlik yapılmadığında söz konusu havuzun enfeksiyona açık bir yer haline geldiğini açıkladı. Havuzlarla ilgili yasal düzenleme yapıldığını vurgulayan Osman Cesuroğlu, "Toplum Sağlığı Merkezi olarak su parkları ile otel ve site havuzlarını düzenli olarak kontrol ediyoruz. Yeni yasalaşan hükümlere göre de havuz işletmelerine, havuzların kirliliği ile ilgili numune verme zorunluluğu getirildi. Düzenli olarak ölçüm yapıyoruz. Amacımız halk sağlığını korumak" dedi.

Hijyen kurallarına dikkat edilmeyen havuzlarda yaşanabilecek hastalıklarla ilgili bilgi veren Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Osman Cesuroğlu, göz, kulak, burun ve boğaz iltihaplarının, havuzlardan geçen mikroplarla kolaylıkla oluşabildiğine dikkati çekerek, "Havuz suyu hijyenik değilse, ağza girmesiyle hepatit A ve bağırsak hastalıklarına yok açabiliyor. Yüzme havuzlarından insanlara, tifo, paratifo, dizanteri, mantar, uyuz, impetigo gibi deri hastalıkları bulaşabiliyor. Bu gibi hastalıklara karşı havuzlardaki hijyene azami dikkat göstermek gerekiyor. Sağlık sorunlarının önüne geçebilmenin yolu, havuz suyunun mutlaka klorlanmasından geçiyor" diye konuştu.

Havuz suyu temizliğinin yanı sıra kişisel temizliğe de çok dikkat edilmesini öneren Dr. Osman Cesuroğlu, havuza girmeden önce herkesin mutlaka sabunlu bir duş alınması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan, toplum sağlığı açısından havuz sularında ideal klor miktarının litre başına 8 miligram olduğu öğrenildi. Bu miktarın 4 miligramdan aşağı düşmesinin önemini vurgulayan uzmanlar, havuzlarda mutlaka filtre sistemi bulunması gerektiğini belirtiyor.

Aqua Fantasy Su Parkı‘nın Genel Müdürü Muharrem Atilla, havuzlarda hijyenin önemine dikkat çekti. Bölgede en çok tercih edilen su parkı işletmesi olarak, her gün çok sayıda ve farklı alışkanlıkta konuk ağırladıklarını belirten Muharrem Atilla, "Bu kadar çok kişinin kullanımı nedeniyle havuzlarda hijyen çok çabuk ve sık bozulur. Bu nedenle düzenli olarak kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekir" dedi. Yoğun ziyaretçi alan su parkları ve havuzlarda su hijyeni ve güvenliği konusunda risklere karşı önlem alınmasının önemini vurgulayan Muharrem Atilla şunları söyledi:

"Gelen misafirlerimizin sağlığı açısından sularımız devamlı kontrol altında tutulmaktadır. Sularımız sürekli filtrelerden geçerek temizlenmekte, aynı zamanda da klor ve PH dengeleri dünya standartlarında tutulmaktadır. Teknik havuz sorumlularımız ile cankurtaranlarımız gün boyunca ölçümler yapmakta, aynı zamanda da Hıfsısıhha Enstitüsü tarafından da sularımızın mikrobiyolojik test analizleri periyodik olarak belgelendirilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2001 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim