• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Hayata 23 gün sonra yeniden "merhaba" dedi

Hayata 23 gün sonra yeniden "merhaba" dedi
Ordu'nun Fatsa ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra vatandaşlar tarafından kurtarılan ve kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde 23 gündür yaşam savaşı veren 22 yaşındaki Ezgi Sarı, hayata yeniden "merhaba" dedi.

Fatsa'da denizde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra vatandaşlar tarafından kurtarılan ve kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde 23 gündür yaşam savaşı veren 22 yaşındaki Ezgi Sarı, hayata yeniden "merhaba" dedi

Dolunay Mahallesi'ndeki plajda denize girdikten sonra boğulma tehlikesi geçiren ve kalbi duran Sarı, 112 Acil Servis ekiplerince tekrar hayata döndürülmüş, özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Sarı, yoğun bakımdaki yirmi üçüncü günde tamamen kendine gelerek hayati tehlikeyi atlattı.

Hijyenik koşulların sürdürülmesi amacıyla servise alınmayıp tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürdürülen Sarı, hasta yatağında AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi olduğunu belirterek kimsenin kendisini merak etmemesini istedi. Durumunun günden güne düzeldiğini anlatan Sarı, taburcu edileceği günü sabırsızlıkla beklediğini anlattı.

Hastanede gözlerini açtığında trafik kazası geçirdiğini düşündüğünü açıklayan Sarı, şunları kaydetti:

"Boğulma anına dair hiçbir şey hatırlamıyorum. En son evde oturduğumu hatırlıyorum ama denize gittiğimi hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda yanımda hastanede görevli sağlık personeli Ata ağabeyim vardı. Karşımda onu görünce çok şaşırdım ve 'ne oldu' diye sordum. O da bana ne olduğunu anlattı. Önce inanmadım ve annem yanıma geldiğinde fotoğraf makinesiyle yüzümün fotoğrafını çekmesini istedim. İlk başta kaza geçirdiğimi düşünmüştüm. Yüzümün fotoğrafını görünce rahat bir nefes aldım. Kendime geldiğimde önce afalladım, neredeyim diye. Durumu anlattıklarında ikinci bir şansı elde ettiğim için sevindim."

- Gelecek hafta taburcu edilecek

Hastane doktorlarından İnan Kılıç ise Sarı'nın durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Yoğun bakım ünitesinde yatan Sarı'yı, takip ve tedavi sürecinde beyin oksijen kullanmasın diye sürekli uyuttuklarını dile getiren Dr. Kılıç, şu bilgileri aktardı:

"Vücut ısısını düşürdük, vücut oksijen kullanmasın diye. Antibiyotik tedavisiyle mikrop kapan ciğerlerini temizledik. Bu süreç onun ve benim için zor bir süreçti ama atlattık. Ezgi bundan sonraki tedavisine serviste devam edecek, önümüzdeki hafta taburcu edilecek. Sevenlerinden tek bir ricam var, Ezgi'nin bünyesi hala hassas olduğu için Ezgi ile görüşmesinler. Kendisi tam anlamıyla iyileştiği zaman o herkesle görüşür."

Ordu'nun Fatsa ilçesinde geçen 16 Haziran'da denizde boğulma tehlikesi geçiren Ezgi Sarı, çevredeki vatandaşlarca denizden çıkarılmış, kıyıda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim